Simpsonit mukaan USA:n presidentinvaalikampanjaan

Amerikkalaisen perinteen mukaan myös animaatiohahmot ilmaisevat kantansa tuleviin presidentinvaaleihin, eivätkä Simpsonit tee poikkeusta tänäkään vuonna.

Fox-kanava julkaisi kaksi YouTube-videota, jossa Simpsonit-sarjan hahmot äänestävät republikaaniehdokas Mitt Romneyta.

Amerikkalaista vaaleaihoista perheenisää edustava Homer Simpson on usein päätynyt äänestämään republikaaniehdokasta, mutta viime vuonna hän päätyi uudismieliseen demokraattiehdokkaaseen Barack Obamaan. Työläisluokkaa edustavan Homerin mielestä Obama on pettänyt nyt kaikki lupauksensa ja siirtyy näin ollen takaisin republikaanien riveihin äänestämään Mitt Romneyta.

Äänestäminen ei kuitenkaan mene täysin nappiin. Äänestyskopissa Homer järkyttyy Romneyn muhkeista tilitiedoista ja veronkierrosta. Lopulta hänet passitetaan suoraan kiinalaiseen tehtaaseen naapurinsa Net Flandersin viereen.

Homerin esimies, ydintehtaan omistaja Montgomery Burns liputtaa vahvasti kaltaisensa rahamies Mitt Romneyn puolesta. Pitkäsorminen Burns uskoo Shamus-koiran paljastavan, miten hyvä presidentti Romney olisi. Mies tuo koiran eteen pihvin edustamaan Romneyta ja kukkakaalia edustamaan Obaman vaimon terveysruokaa. Kun Burns kysyy koiralta, kumman hän haluaa huolehtivan itsestään seuraavat neljä vuotta, Shamus juoksee karkuun.

Simsoneiden luoja Matt Groening on tunnettu demokraattisen puolueen kannattaja.

SIMPSONIT Subilla keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.00 ja 20.30. Sarjan 500. jakso nähdään 14.11.

(Sub)

Lue myös:

    Uusimmat