Simpsoneiden esittäminen toi megasakot

Simpsonit-sarjan esittäminen toi mojovat sakot turkkilaiselle tv-kanavalle. Sarjaa syytetään jumalanpilkasta.

Matt Groeningin luoma, yli sataan maahan levittäytynyt Simpsonit-sarja on jälleen ajautunut ristituleen. Monesti historiansa aikana sensuroiduksi joutunut sarja kuumensi tunteita tällä kertaa Turkissa. Nyt arvostelijoille ei kuitenkaan riittänyt sarjan kiistanalaisen jakson siistiminen, vaan ohjelmaa esittäneelle kanavalle on läimäisty huimat noin 23 000 euron sakot. Asiasta kirjoittaa Chicago Tribune -lehti.

Turkin televisiota ja radiota valvova RTUK-taho asetti Simpsonit-jakson esittäneen CNBC-e -kanavan vastuuseen jumalaa pilkkaavan sisällön levittämisestä.

Suurin osa Turkin 75 miljoonasta kansalaisesta on muslimeja. Chicago Tribunen mukaan maan johtavaa puoluetta on viime aikoina kritisoitu siitä, että se tuntuu yrittävän viedä maata yhä islamistisempaan suuntaan.

– Mietin vain, miten Simpsoneiden käsikirjoittajat reagoivat kuullessaan, että heidän sarjansa vitsit otetaan vakavasti ja ne aiheuttavat sakkoja Turkki-nimisessä maassa. Ehkäpä he lisäävät sarjaan viiksekkään RTUK-viranomaisen, pohdiskeli turkkilaisen Hürriet-sanomalehden kolumnisti Mehmet Yilmaz.

Sakot saanut kanava on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa ennen kuin virallinen ilmoitus sakoista toimitetaan.

Mitkä kohtaukset Simpsonit-jaksossa ärsyttivät turkkilaisviranomaisia? Lue lisää:Simpsoneiden esittäminen toi megasakot

SIMPSONIT Subilla arkisin kello 20 alkaen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat