Mainos

Siltavuorta ei päästetä maaliskuussa ehdonalaiseen

Veikko Siltavuorta ei päästetä maaliskuussa ehdonalaiseen vapauteen, päätettiin oikeusministeriön istunnossa tänään. Siltavuori on tuomittu täyttä ymmärrystä vailla tehdyistä kahdesta lapsenryöstöstä, kahdesta murhasta ja muista rikoksista 15 vuoden vankeusrangaistukseen.

Oikeusministeriön mielestä Siltavuoren vapauttamiseen tässä vaiheessa ei ole edellytyksiä. Harvinaista päätöstä perustellaan rikosten laadulla ja määrällä sekä sillä, että väkivaltarikoksia on kohdistunut lapsiin. Myös asiasta pyydetyt lausunnot ja vankilassa ilmitulleet asiat olivat vaikuttaneet kielteiseen päätökseen. Siltavuoren sijoitusvankilan johtokunta oli ehdottanut, että Siltavuoren vapauteen päästämistä siirretään.

Vapauttaminen otetaan uudelleen käsittelyyn, kun vapautumisen perusajankohdasta maaliskuusta on kulunut kolme kuukautta. Oikeusministeriö edellyttää, että vankila selvittäisi kaikki käytettävissä olevat keinot, jolla voidaan tukea ja valmentaa Siltavuoren siirtymistä vapauteen ja elämään ilman rikoksia.

Määräaikaista tuomiota istuva vanki voidaan yleensä päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun hän on suorittanut rangaistuksestaan kaksi kolmannesta. Jos vapauttamiseen on erityisiä syitä, ehdonalaiseen voi päästä kärsittyään puolet vankeusrangaistuksesta.

Vangin päästämistä ehdonalaiseen voidaan lykätä, jos hänelle on tulossa uusia tuomiota tai vangilla on perusteltu syy lykätä ehdonalaiseen pääsyä. Näillä perusteilla vankilan johtokunta voi lykätä vapautumista enintään kuudella kuukaudella. Jos sitä halutaan jatkaa pitempään, päätöksen tekee oikeusministeriö. Oikeusministeriön istunto voi lykätä ehdonalaiseen päästämistä muillakin syillä.

Oikeusministeriön istunnossa on vuoden alusta marraskuun 11. päivään mennessä käsitelty neljä lykkäämispyyntöä. Näistä kolme oli vankien omia hakemuksia ja he saivat lykättyä ehdonalaisen alkamista. Yhden pyynnön teki laitos ja se hylättiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.