Mainos

Siitepölykausi ennätysraju – aiemmin oireettomatkin kärsivät

Siitepölyallergia-diagnoosien määrän odotetaan kasvavan tänä keväänä. Aiemmin oireettomat ihmiset ovat herkistyneet koivun siitepölylle, sillä koivu kukkii tänä vuonna poikkeuksellisen runsaasti.

Allergia ja astmaliiton allergianeuvoja Anne Vuorenmaa sanoo, että uusista oireista hämmentyneet suomalaiset sinnittelevät oireidensa kanssa liian pitkään.

Jos hengityksessään huomaa astmaattisia oireita, kuten hengityksen vinkumista, tulisi hakeutua lääkärin pakeille ja tarvittaessa vaikka päivystykseen.

Oireet kuriin kasvimaan ruopsuttelulla

Vuorenmaan mukaan oireet saadaan hallintaan oikeanlaisella lääkityksellä. Lisäksi jokainen voi vahvistaa immuunijärjestelmäänsä kotikonstein.

– Kannattaa sitä omaa puutarhaa hoitaa ja ruopsutella siellä kasvimaalla ja tehdä luontoon luontoretkiä, kun meistä on tullut vähän sellaisia sisäihmisiä, niinpä niitä haasteita ei sitten kohtaa siinä tietokoneen ääressä, Vuorenmaa sanoo.

Mikäli allergiaoireista kärsii, kannattaa ulkona liikkuminen Vuorenmaan mukaan ajoittaa aikaiseen aamuun, myöhäiseen iltaan tai sateen jälkeen, jolloin ilmassa on vähemmän siitepölyä kuin tavallisesti. Aurinkoisella, tuulisella ja lämpimällä säällä siitepölyä sen sijaan voi tuprahtaa hengitysteihin runsaastikin.

Neljän seinän sisälle Vuorenmaa ei suosittele jäämään. Lääkkeiden kanssa allergikkokin voi elää normaalia elämää, kunhan välttelee hikilenkkejä, joilla hengästyy ja siitepölyä kulkeutuu hengitysteihin normaalia enemmän

Koivun siitepölymäärät ovat Etelä-Suomessa tällä hetkellä paikoin erittäin runsaita. Kausi on alkanut myös Keski-Suomessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.