Mainos

Siilasmaa on tarinan sankari

Salaliittoteoriat Elopista troijan hevosena saivat kyytiä Operaatio Elop –kirjan julkistamistilaisuudessa.

– Se on ihan naurettava ajatus, kuittaa toimittaja Pekka Nykänen.

Yksikään haastateltava ei tukenut salaliittoteoriaa.

– Tärkeintä on se, että emme löytäneet sille mitään motiivia. Joten on aika vaikea lähteä syytettä tämmöisellä eväillä nostamaan.

Entä mitä näyttöä on siitä, että toimitusjohtaja Stephen Elop olisi toiminut Nokian parasta ajatellen, kun yhtiön matkapuhelimia myytiin Microsoftille. Takuumies on ulkomuotoaan tiukempi hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa

– Kun hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa alkoi neuvotella puhelinten myynnistä, hän otti Elopin mukaan neuvotteluihin Microsoftin kanssa, kertoo Nykänen.

– Vaikka Siilasmaa on lapsenkasvoinen tyyppi, hän on selkeästi erittäin kova neuvottelija. Hän ei olisi missään tapauksessa ottanut Elopia mukaan neuvotteluihin, jos hänellä olisi ollut pieninkin epäily, että Elop toimi jonkun muun kuin Nokian eduksi.

Androidilla Nokia olisi pysynyt kisassa

Nykäsen mielestä Windows Phone oli Nokialle väärä valinta. Väki lumoutui ohjelmistosta, mutta ongelmiakin oli paljon. Esimerksiksi kieliä oli aivan liian vähän, koska Nokian markkina-alue oli koko maailma, ei pelkkä Eurooppa ja Yhdysvallat.

– Olisin ottanut Androidin käyttöön. Se oli selkeä voittaja ja se tiedettiin jo silloin. Nokia olisi Androidin kautta nyt hyvin vahva tekijä kehittyvillä markkinoilla halvoissa puhelimissa ja olisi hyvin suurella todennäköisyydellä edelleen puhelinbisneksessä mukana.

Se olisi ollut helppo ratkaisu myös siksi, että Windows Phonen eli Lumian myynti kuluttajalle oli kaikkein haastavin tehtävä. 

– Sanottiin, että iPhonea on helppo myydä, koska ihmiset haluavat sen. Androidissa pitää kuluttajalle kertoa vielä minkä malli hänelle olisi paras. Koska Windows Phonen myymisessä piti kertoa kaikki, niin siinä meni puoli tuntia.

Eli jos iPhone myytiin 30 sekunnissa, Android-puhelin kolmessa minuutissa, niin yhden Lumian myyminen asiakkaalle myyminen kesti puoli tuntia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.