Mainos

Siikajoen autoräjähdys aiheutti mittavan evakuoinnin

Siikajoen kuntakeskuksessa jouduttiin evakuoimaan yöllä ainakin yli 200 ihmistä auton räjähdettyä Ruukin keskustassa.

Räjähdys tapahtui vain noin sadan metrin päässä ravintola Tervatuvasta. Ravintolan ja lähistön omakotitalojen asukkaat evakuoitiin. Nyt vaaraa ei enää ole, ja ihmiset ovat päässeet palaamaan koteihinsa.

Tervatupa oli täpötäynnä, koska siellä vietettiin ravintolan kymmenvuotisjuhlaa. Ravintolan omistajan mukaan ravintolassa oli noin 200 ihmistä. Paikalla oli soittamassa lahtelainen huumoribändi Turo's Hevi Gee.

Auto tuhoutui täysin

Päivystävän palomestarin mukaan Siikajoen kunnalle kuulunut huoltoauto tuhoutui räjähdyksessä lähes täysin. Räjähdyksessä loukkaantui auton kuljettaja. Hänet on kuljetettu sairaalaan hoidettavaksi, mutta muuta hänen voinnistaan ei tiedetä.

Autossa oli hitsauksessa käytettäviä kaasupulloja, mutta vielä on epäselvää, mikä aiheutti räjähdyksen. Poliisin tekninen tutkinta selvittää räjähdyksen syytä ja sitä, onko tapauksessa syytä epäillä rikosta.

Räjähdys on ollut voimakas, sillä auto hajosi täysin räjähdyksen seurauksena. Iltalehden haastatteleman paikallisen asukkaan mukaan se tuntui jopa kahden kilometrin päässä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.