Mainos

Palomestari Siikajoen räjähdyksestä: Evakuointi oli tarpeen

Poliisi jatkaa Siikajoen autoräjähdyksen tutkintaa päivän valjettua. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Vesa Iivonen kertoi aamulla MTV:n uutisille, että tapahtumapaikka on jätetty poliisin pyynnöstä raivaamatta ja ympäröity nauhoilla.

Räjähdyksen syy on vielä epäselvä. Iivosen mukaan yöllä epäiltiin, että autossa olleet happi- ja asetyleenipullot olisivat vuotaneet.

Kun pelastustyöntekijöille selvisi, että kyseessä olivat juuri nuo kaasut, vaara-alueeksi määriteltiin vaarallisten aineiden ohjeiden mukainen 200 metriä. Samalla evakuoitiin läheinen ravintola ja noin kymmenen alueella sijaitsevaa omakotitaloa eli yhteensä yli 200 ihmistä. Iivosen mukaan evakuointi oli täysin suhteutettu tilanteeseen.

- Olin useampaan otteeseen yhteydessä puhelimella asiantuntijaan, joka painotti minulle sitä, että nyt tarvitaan erityistä huolellisuutta, Iivonen kuvailee.

Evakuointi sujui Iivosen mukaan rauhallisesti ja hyvässä yhteistyössä poliisin ja sairaanhoidon kanssa.

Räjähdyksessä loukkaantui auton kuljettaja, jonka tilasta ei ole tietoa.

- Hän ei ollut autossa, vaan löysimme hänet auton takaa noin viiden metrin päästä. Myös vieressä olleet autot kärsivät vahinkoja, Iivonen kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.