Mainos

Sihvosen MM-sivallus: Toni Söderholmin Saksan pölhökustaan prässi kaukana Suomi-lätkästä – "Ehkä Jukka Jalonen viittasi tuohon kasvottomuuteen"

3:34
Toni Söderholm, onko sinulla aseet Leijonien joukkuepelin nitistämiseen?

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kirjoittaa siitä, että suomalaiset valmentajat ovat ottaneet haltuunsa sveitsiläisen ja saksalaisen jääkiekkoilun. Saksan päävalmentajan toimii Toni Söderholm. Tosin Söderholmin Saksa ei ole vakuuttanut Slovakian MM-turnauksessa jääkiekkoilun isompia maita Kanadaa ja USA:ta vastaan.

Petteri Sihvonen ottaa läpi turnauksen kantaa Slovakian MM-kisojen erilaisiin ilmiöihin Sihvosen MM-sivallus -osiossaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi – Saksa tiistaina 21.5. klo 13.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Tästä pidin

Olen ollut hyvilläni – suomalaisen jääkiekkoilun näkökulmasta – siitä, että Sveitsin pääsarjassa NLA:ssa suomalaiset päävalmentajat ovat nousseet aivan keskeisiin asemiin: Kari Jalonen SC Bern; Ville Peltonen Lausanne HC; Antti Törmänen EHC Biel; ja ensi kaudeksi joukon täydentää Sami Kapanen HC Luganon peräsimessä.

Toni Söderholmin hieman yllättävä pesti Saksan maajoukkueen päävalmentajana täydentää suomalaisten koutsien dominointia keskieurooppalaisen jääkiekkoilun ytimessä. Ja, mikä makoisaa, Leijonat pääsee pelaamaan lohkovoitosta juuri Söderholmin Saksaa vastaan tiistaina.

Tästä en pitänyt

Saksa oli täysin lapanen Kanadaa vastaan MM-turnauksessa sen jälkeen, kun se oli ensin kylvettänyt Iso-Britanniaa maalein 3-1, Tanskaa 2-1 ja Ranskaa 4-1. Kanadaa vastaan Saksan pelissä ei ollut mitään mainitsemisen arvoista hyvää. USA:ta vastaan Saksa sentään keräsi itsensä, pelasi rohkeammin ja aloitteellisemmin, mutta toki ilman pisteiden muodossa tullutta palkintoa.

Juttu jatkuu videon alla. 

1:30
Saksa avasi maalinteon USA-ottelussa, mutta hävisi lopulta. 

Tätä ihmettelen

On jotenkin erikoista, ettei Saksan pelatessa joukkueesta näe, että sen peräsimessä on suomalainen jääkiekkovalmentaja. Saksa pelaa, miten sen sanoisin, kasvotonta kansainvälistä jääkiekkoa niin kuin melkein kaikki muutkin.

Toki voi ajatella, että Söderholm on saanut Saksan päävalmentajan tehtävän kontolleen liian aikaisin. Hänellä ei ole kokemusta ja kannuksia luoda joukkueelleen pelitapaa, josta se saisi kilpailuetua.

Saksa pelaa sellaista välimallin lätkää, jossa on hieman kaikkea eikä sittenkään juuri mitään.

Ehkä Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen viittasi tuohon edellä kuvaamaani kasvottomuuteen, kun hän ei lämmennyt jääkiekkojulkisuudessa spekuloimaan sen enempää sillä, että Saksan peräsimessä on suomalainen koutsi. Jalonen tyytyi toteamaan, että Saksa tietää, miten Suomi pelaa, ja Suomi tietää, miten Saksa pelaa.

Tätä odotan

Söderholm vuorostaan viittasi siihen, että hänellä saattaa olla joitakin juonia Leijonia vastaan tiistain otteluun.

Mahtaako Saksa kiskoa pystysuunnan jääkiekkoa, jossa vähäinen kiekkokontrollivaihe pelataan oman alueen b-pisteiden vaiheilla pakki-pakki-hidastus -pelinä? Vai onko Söderholm aikeissa lähettää hyökkääjänsä myöhästelevään pölhökustaan prässiin, kuten pelisuunnitelma oli ottelun alussa USA:ta vastaan? Tietysti on mahdollista, että Saksa päätyy pelaamaan kosolti trapia tietoisena, että Leijonat kernaasti kerää viisikon kasaan viivelähtöönsä.

On selvää, että Suomi vie ottelun nimiinsä, jos Saksa lähtee pelaamaan hajanaisella viisikolla Leijonien tiivistä viisikkoa vastaan.

7:04
Kisaraportti MM-sunnuntaista: Leijonat voitti, Saksa hävisi. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja