Toni Söderholm virnuili viekkaasti Leijonien murtamisen aseista – Jukka Jaloselta samaan aiheeseen tyly murahdus

Leijonat kohtaa MM-kisojen alkulohkon päätösottelussa Saksan. Panokset ovat kovat, Leijonat ottaa voitolla lohkovoiton, mutta Saksa on valmis laittamaan suomalaisen päävalmentajansa Toni Söderholmin johdolla täydellä höngällä hanttiin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi – Saksa tiistaina 21.5. klo 13.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Myös Saksa on varmistanut jo paikkansa puolivälierissä. Lopulliset sijoitukset ratkeavat tiistaina Suomi-Saksa ja Kanada-USA-otteluissa. Kanada vielä tasoittaa pelimäärän tänään maanantaina.

Saksa jäi täysin Kanadan jyrän alle, mutta taisteli USA:ta vastaan hyvin. Lopulta jenkit veivät pelin 1-3. Söderholm teki kuitenkin havainnon: hänen mielestään Saksa olisi voinut voittaa. Samalla tuli uskoa siihen, että myös Suomi ja aikanaan vastaantuleva puolivälierävastus voi kaatua.

– Työ edellä meidän pitää mennä. Se on ihan selvä. Meidän hyökkääjissä on taitoa ja vauhtiakin, mutta kyllä pitää työ edellä mennä. Täytyy sanoa, että vähän saatiin jo kasvoja meidän pelille, millä me annamme meille itselle mahdollisuuden, Söderholm kuvaili USA-ottelun jälkeen.

Leijonille Söderholm antaa isot kehut etukäteen.

– Totta kai nyt tulee vastaan joukkue, joka pelaa yhteen ehkä parhaiten näistä kaikista vastustajista. Pitää olla erittäin kärsivällinen, mutta totta kai me näemme siinä omat mahdollisuutemme, Söderholm sanoo.

Söderholm tietysti suomalaisena tietää muita vastustajan valmentajia paremmin, millaisiin asioihin Suomen peli perustuu. Hänellä on lisäksi neuvonantajana Kari Jalonen, menestynyt valmentaja, joka valmensi Leijonia kaudet 2014-16. Onko päässä siis sellaiset aseet, joilla Suomen joukkuepeli nitistetään?

– On, Söderholm naurahtaa viekkaasti.

– No ei, tuota… on minulla tietty ajatus, mitä me haluamme tehdä. En kuitenkaan usko, että tulemme niin paljon keskittymään siihen vastustajaan. Minulla on vähän kutina ensituntumalla, että kannattaa pitää kiinni meidän asiasta ja keskittyä enemmän siihen, Söderholm muotoili.

Kun samasta asiasta kysyy Leijonien päävalmentajalta Jukka Jaloselta, olennaisin viesti on pääpiirteissään hyvinkin samanlainen. Jalonen kuitenkin ilmaisee asian suoraviivaisen tylysti.

– Sillä ei ole mitään merkitystä, kuka siellä on koutsina, Jalonen totesi.

– Saksa pelaa omaa peliä ja me pelaamme omaa peliä. Se on sama, minkämaalainen valmentaja siellä on. Me tiedämme, miten he pelaavat ja he tietävät miten me pelaamme, ihan niin kuin me tiesimme miten Ranska pelaa. Videot on sitä varten, että pystyy scouttaamaan miten siellä pelataan, Jalonen totesi.

Kahdesta asiasta Jalonen ja Söderholm ovat täysin samaa mieltä. Tiistain peli on tärkeä valmistautuminen puolivälierään, ja voitolla pääsy lohkossa kahden parhaan joukkoon antaisi etuaseman puolivälierään, kun vastustaja joutuu matkaamaan Bratislavasta Kosiceen, eikä itse tarvitse siirtyä. Saksa ei kuitenkaan voi enää nousta lohkossa kahden parhaan joukkoon ja Suomi on puolestaan varmuudella kärkikaksikossa.


Juttua muokattu klo 15.25: Lopusta korjattu kakkossijaspekulaatiota. Suomen paikka kärkikaksikossa on varma, Saksa on puolestaan korkeintaan kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat