Sihvonen: Leijonat lähellä jackpotia – "Olen eri mieltä Jukka Jalosen kanssa"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen niputtaa Suomen ja USA:n ottelun keskeiset asiat. Pelin voitti lopulta USA jatkoajalla maalein 3-2.

Nälkä kasvaa syödessä. Niin se on urheilussa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kuka olisi ennen kisoja arvannut olevansa hieman pettynyt, jos Leijonilla olisi Kanada-, Slovakia ja USA-pelien kovan alkuohjelman jälkeen ainoastaan seitsemän pistettä yhdeksän sijaan? Ei kai kukaan.

Nimetön, "alle Karjala-turnaustason Leijonat", kuten ennen Slovakian MM-turnausta ilkuttiin, on pelannut itsensä asemaan, jossa ripauksen harmittaa, ettei NHL:n huippupelaajilla varustettu USA kaatunut jatkoajalla turnauksen kolmannessa pelissä. Tähän on tultu. 

Haluan viljellä tässä sitä realismia, ettei nyt saisi unohtaa sitä, miten vaatimattomasta Leijona-joukkueesta puhuttiin siinä kohtaa, kun NHL:stä eikä edes KHL:stä saatu pelaajia mukaan. Yhdet puheet kuten sökössä, niistä olisi hyvä pitää kiinni.

Fakta on, että suomalainen jääkiekkoilu on parhaimmillaan pelikirjapeli, jossa yhteistyön jääkiekolla revitään aina kustakin pelaajamateriaalista paras mahdollinen irti Meidän pelin periaattein. Siitä tämä nyt hienosti taisteleva ja pelaava Leijonat on oikea paraatiesimerkki.

Juttu jatkuu videon alla. 


Suomi ja USA pelasivat hienon ja osin poikkeuksellisen pelin. Hieman laskutavasta riippuen ottelun toisteisin hyökkäys- ja puolustusasetelma oli lähes 30 kertaa se, että Leijonat pelasi viivelähdön ja USA otti sen vastaan trapillaan. Vastaavasti Leijonatkin pelasi kosolti prässin sijaan trapia, johon USA vastasi puoliorganisoiduilla lähdöillään.

Osin edellä mainittuun johti varmasti se, että molemmat joukkueet pelasivat neljään päivään jo kolmannet pelinsä. Jos oli Leijonat taktinen, oli sitä myös USA. Jukka Jalosen idea peluuttaa lätkää, jossa pelataan sitä, mitä peli pyytää, meni koko lailla nappiin.

Kumpikin joukkue sai aikaan potentiaalisia hyökkäyksiä vastahyökkäyksistä, joissa toinen oli pelannut hieman varmistuksetta hyökkäysalueen hyökkäyspeliään.

Lopuksi on sanottava, että olen kaikkien niiden kanssa – päävalmentaja Jalosta myöten – eri mieltä, joiden mukaan Leijonien alku peliin oli jotenkin puutteellinen ja verkkainen. Ei ollut. USA:n Veini Vehviläisen taakse kiskaisemat pari poikkeuksellista maalia ohjaavat liikaa Jalosen ja muiden tulkintaa. Kyllä Leijonat oli pelillisesti tehtäviensä tasalla jo matsin alusta asti läpi ensimmäisen erän.


Lue myös:

    Uusimmat