Seurajoukkuekaveri hämmensi pakkaa: On kaksi eri Lionel Messiä

3:43

Lionel Messin seurajoukkuekaveri Samuel Umtiti pohtii, että FC Barcelonan Lionel Messi on erilainen jalkapalloilija kuin Argentiinan maajoukkueessa pelaava "Kirppu".

Pääkuvan videolla juttua Argentiinan lohkovaiheen jännitysmäisestä päätöspelistä Nigeriaa vastaan.

Keskuspuolustaja Umtiti ja hyökkääjä Messi kohdannevat lauantaina, kun Ranska ja Argentiina ottavat toisistaan mittaa MM-kisojen neljännesvälierissä Venäjällä.

Umtiti huilasi Ranskan lohkovaiheen päättäneen ottelun Tanskaa vastaan, mutta Argentiinaa vastaan hänen otaksutaan olevan kehissä. Umtiti tietää hyvin, millaisen haasteen Messi ja Argentiina tulevat asettamaan.

– Näen häntä joka päivä. Häntä on todella vaikea pysäyttää. Hänellä on omaa luokkaansa olevat ominaisuudet, Umtiti sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Yritämme pysäyttää hänet, mutta hän ei ole ainoa Argentiinan joukkueessa. Heillä on muitakin hyökkääjiä, Umtiti lisäili.

FC Barcelonassa Messin rinnalla tuikkii varsinkin uruguaylaistähti Luis Suarez. Argentiinan maajoukkueessa Messi on hyökkäyskaluston loistosta huolimatta jäänyt varsin yksin, eikä paljolti tilannekohtaiseen improvisointiin perustuva pelitapa ole tarjonnut tukea.

Lisäksi Argentiinassa Messin yllä on valtavat paineet, kun maa odottaa seurajoukkueessa kaiken kahmineelta taiturilta tämän ensimmäistä maailmanmestaruutta.

Umtiti sekoitti julkista keitosta omilla suorilla kommenteillaan Messistä. 

– Hän on erilainen Argentiinassa kuin Barcelonassa, Umtiti arvioi.

– Hänellä ei ole samoja pelaajia ympärillään, ja heidän pelitapansa on erilainen. Hän on kuitenkin pelastanut heidät useissa tilanteissa.

Esimerkiksi MM-karsintojen viimeisessä ottelussa viime vuonna. Argentiina tarvitsi tuolloin voiton Ecuadorista, ja Ecuador meni ottelussa 1–0-johtoon. Messi otti kuitenkin koko Argentiinan reppuselkäänsä ja latoi hattutempulla joukkueensa 3–1-voittoon ja kisoihin.

Mutta MM-kisoissa maailmanmestaruuden voittamisen haaste on paljon kovempi. Viime kerralla neljä vuotta sitten Argentiina oli Messin kanssa ja sijoittui Saksan jälkeen toiseksi, mutta tämä turnaus on alusta lähtien ollut Argentiinalta tuskainen. Joukkue selvisi niukin naukin alkulohkostaan neljännesvälieriin.

– Argentiinalaiset ovat häntä kohtaan vaativia, mutta hän ei voi tehdä kaikkea yksin, Umtiti sanoi.

0:47

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja