Kommentti: Lionel Messin piilottelema puoli rävähti esiin Qatarissa – tätä häikäilemättömyyttä ei ole ennen nähty

0:19
Tätä Messin elettä Hollannin vaihtopenkin suuntaan ei näkynyt tv-lähetyksessä.

Kun Lionel Messi ilmoitti maajoukkueuransa päättymisestä Copa America -pettymyksen keskellä kesällä 2016, sensaatioilmoitus oli poikamaisen hätäilevä tunteenpurkaus. Qatarin MM-turnauksessa reilut kuusi vuotta myöhemmin Messi on ollut ennennäkemättömän häikäilemätön veteraanitähti, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Ossi Karvonen.

– Olen tehnyt kaikkeni. Se sattuu, etten ole mestari, Messi totesi toisen peräkkäisen rankkareilla Chilelle tulleen Copa America -finaalitappion jälkeen kesäkuussa 2016

Seurajoukkueessaan Barcelonassa titteleissä kylpeneen Messin maajoukkuesaavutuksista löytyi tuossa vaiheessa MM-finaalin häviö sekä kolme tappiota Copa American loppuotteluissa. Vastapainona olympiakulta ja nuorten maailmanmestaruus eivät paljon lämmittäneet. 

Messin pettymys oli tuolloin valtava, mutta kuten MTV Urheilun Timo Innanenkin kirjoitti tuoreeltaan, supertähti oli turhan dramaattisuuden vallassa. Messi ilmoittikin palaavansa tuttuun raitapaitaan vain vajaat kaksi kuukautta myöhemmin.  

Messi sai euforisen suurvoittonsa kesällä 2021, kun Argentiina juhli maanosansa mestaruutta 28 vuoden tauon jälkeen. Nyt palkintokaapista puuttuu enää maailmanmestaruus, mikä on näkynyt Messin käytöksessä Qatarissa. 

Kaikki kulminoituu Argentiinan Hollanti-otteluun, josta kehkeytyi tulikuuma näytös. Messi on pelannut urallaan aiemminkin vastaavanlaisia kiihkeitä matseja – kuten monet El Clasicot Real Madridia vastaan – mutta hänen käytöksensä MM-puolivälierässä oli ennennäkemätöntä. 

Ottelun jälkeen Messi aukoi päätään Hollannin päävalmentajalle Louis van Gaalille, kutsui Hollannin maalit iskenyttä Wout Weghorstia "tolloksi" päin naamaa kesken tv-haastattelun ja kritisoi vielä voimakkaasti varoituksia liukuhihnalta nostellutta tuomaria Antonio Mateu Lahozia.

– Rauhoitu, Leo, jopa argentiinalainen tv-toimittaja totesi kesken haastattelun. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mihin katosi se tulisissa torikokouksissa usein harmaaseen massaan vetäytyvä, hieman tylsänoloinen tähti? Messin MM-maajoukkuetoveri Alexis Mac Allisterin isä Carlos Javier Mac Allister nosti The Guardianin jutussa paineenkäsittelykyvyn yhdeksi Messin suurimmista vahvuuksista. 

– Hän on kohtelias jopa silloin, kun hän pyytää sinua suksimaan kuuseen, vanhempi Mac Allister totesi. 

Hollanti-pelissä nähtiin toisenlainen Messi. Hänen näkyvälle tulisieluisuudelleen on syynsä. Tähän viittaa myös Mac Allister, joka pelasi maajoukkueessa yhdessä Argentiinan edellisen suurpelaajan, vuoden 1986 maailmanmestarin Diego Maradonan kanssa. 

– Messi ja Maradona kasvoivat eri maissa, erilaisissa tilanteissa, eri aikakausina. He ovat erilaisia persoonaltaan. Vastuu oli aiemmin Maradonan, nyt se on Messin. 

Juttu jatkuu videon alla. 

0:43
Näin Lionel Messi haukkui MM-puolivälierän tuomarin ottelun jälkeen. 

Tämän "vastuun" ja maailmanmestaruuden välille voidaan piirtää yhtäläisyysmerkki. Messi on supertähteydestään huolimatta jäänyt Argentiinassa hieman Maradonan varjoon – tähän vaikuttanee myös muutto Espanjaan jo 13 vuoden iässä. 

Siinä missä Maradona juhli MM-titteliä jo 25-vuotiaana, Messi tunnetaan edelleen parhaiten seurajoukkueansioistaan Barcelonassa. 

Maailmanmestaruus Argentiinalle 36 vuoden odotuksen jälkeen muuttaisi kaiken ja tekisi myös Messistä kuolemattoman kotimaassaan. Qatarin turnaus on hänelle käytännössä viimeinen mahdollisuus, sillä neljän vuoden päästä Messi on jo 39-vuotias. 

– Argentiinalaisille Maradona oli aina Maradona maajoukkueessa. Mutta Messi on osoittanut rakastavansa maataan ja sen pelipaitaa, kuten Maradonakin. Kun asiat olivat huonosti, hän ei suostunut antamaan periksi. Kun johtajat tekevät noin, muut seuraavat, Mac Allister summaa. 

Tällaista tunnelatausta Messin kantaa sisällään MM-Qatarissa. Sen purkautumisesta on nähty jo yllättävät ensimerkit. Lopullinen ulospuhallus – tavalla tai toisella – on edessä tänään tai viimeistään sunnuntaina. 

Argentiina kohtaa Kroatian MM-välierässä tiistaina kello 21 alkaen. Ranskan ja Marokon semifinaaliottelu MTV:n ja C Moren kanavissa keskiviikkona kello 21 alkaen – studiolähetys jo kello 20. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja