Lionel Messin pysäyttämiseksi erityisen suunnitelman laatinut valmentajavelho varasti show'n – tähtipelaajan pokka petti vieressä täysin

2:07
Katso video: Louis van Gaal sai kaikki nauramaan Hollannin lehdistötilaisuudessa

Lionel Messin pysäyttämiseksi on varauduttu erityisellä taktisella suunnitelmalla, vihjasi Hollannin päävalmentaja Louis van Gaal. Maat kohtaavat perjantai-iltana MM-kisojen puolivälierässä.

Louis van Gaal, 71, ilmaisi lehdistölle keskittyvänsä Argentiina-ottelun alla erityisesti Lionel Messin ja Albicelesten vastahyökkäysten eliminointiin perjantaina pelattavassa huippuottelussa. Samalla konkarivalmentajaa ei tuntunut kiinnostavaan vähääkään moitteet siitä, ettei hänen peluuttamansa jalkapallo ole hollantilaisten ihanteiden mukaista.

– Minulta kysytään tuota joka kerta, mutta ette ymmärrä, että jalkapallo kehittyy jatkuvasti, van Gaal huokasi lehdistötilaisuudessa.

– On paljon vaikeampaa pelata hyökkäävää jalkapalloa nyt kuin 20 vuotta sitten, kun olin Ajaxin päävalmentaja. Kun kehitin puolustusvoittoisemman pelitavan 2014 (Brasilian MM-kisoihin), sain silloinkin kritiikkiä, mutta nyt puolet maailmasta pelaa niin. Jalkapallo on kehittynyt sitä kohti.

Van Gaalin Oranje panostaa tiiviiseen puolustukseen ja vastahyökkäyksiin.

– Näissä MM-kisossa tulokset ovat olleet erittäin tiukkoja, jopa isojen maiden ja niin sanottujen pienten maiden välillä, koska tiivis puolustaminen on helpompaa kuin hyökkääminen. Mutta ei ole totta, että me vain puolustaisimme. Toivottavasti se on tullut nyt selväksi.

– Brasilia tekee melkein samaa kuin Hollannin maajoukkue. Heillä on loistavia teknisiä pelaajia, ja joskus he lyövät taululle isot lukemat, mutta he voivat olla myös keskinkertaisia ja tylsiä.

Van Gaal lisäsi pitävänsä Brasiliaa kisojen mestarisuosikkina.

– Myös meillä on mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus, koska toivon, että olemme paras joukkue, van Gaal visioi.

Hollannilla on MM-kisojen välieräpaikan ohella mahdollisuus revanssiin. Argentiina kaatoi Oranjen 2014 MM-välierässä rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

– Me voimme yllättää joukkueita suunnitelmallamme. Olemme myös parempia kuin silloin, eikä Messi (silloinkaan) nähnyt palloa paljonkaan, van Gaal sivalsi.

Lionel Messi, 35, kantaa jälleen kansakuntansa toiveita hartioillaan samalla, kun hän hakee huimalle uralleen kruunua MM-kisoissa.

Messi puhui lyhyesti Hollannin tarjoamasta haasteesta sen jälkeen, kun Argentiina oli edennyt jatkoon voittamalla Australian 2–1. Neljännesvälieräottelussa Messi juhli uransa tuhannetta ottelua maalilla ja valinnalla pelin parhaaksi pelaajaksi.

– Jälleen on tulossa vaikea ottelu, Messi summasi.

Messi saanee ottelussa yleisön tuen Lusail-stadionilla, sillä Qatarin MM-turnaukseen on matkannut monin verroin enemmän argentiinalaisia kuin alankomaalaisia kisaturisteja.

– Nämä ovat uskomattomia hetkiä. Haluan kiittää kaikkia ihmisiä, jotka ovat täällä. Koko Argentiina haluaisi olla täällä, Messi kiitteli.

Argentiinan päävalmentajalle Lionel Scalonille pientä päävaivaa aiheuttanee toisen hyökkäyspään tähden Ángel di Marían pelivire. Taituri oli sivussa lauantain neljännesvälierästä vasemman jalan reisivamman vuoksi, mutta palasi harjoituksiin jo tiistaina.

Di María pelasi van Gaalin alaisuudessa Manchester Unitedissa, eikä juurikaan välittänyt hollantilaisen valmennustyylistä, vaan on kutsunut luotsia uransa huonoimmaksi valmentajaksi.

– Ángel di María on erittäin hyvä jalkapalloilija, jolla oli Manchesterissa pelatessaan paljon ongelmia yksityisessä elämässään, mukaan lukien se, että hänen kotiinsa murtauduttiin. Se vaikutti hänen vireeseensä sillä kaudella. Hänkö kutsui minua huonoimmaksi valmentajaksi? Hän on yksi harvoista, jotka ovat sanoneet niin. Yleensä minusta sanotaan päinvastoin, van Gaal tuumaili.

– Katsokaa Memphistä! Hän pelasi silloin Manchester Unitedissa ja nyt suutelemme toisiamme suulle. Ei, emme tee niin, van Gaal letkautti vieressä istuvaa Memphis Depayta nauratten.

Kuivasta huumoristaan tunnettu van Gaal on kertonut aiemmin lopettavansa huiman valmentajauransa MM-kisojen jälkeen, mutta nyt hän sanoi mahdollisesti jatkavansa vielä, jos oikea haaste sattuu kohdalle.

– Ei koskaan voi sanoa ei koskaan. Olen kuitenkin 71-vuotias nyt, mutta näytän silti yhä kuin jumalalta, van Gaal virnisti.

Hollanti ja Argentiina iskevät vastakkain odotetussa MM-puolivälierässä Lusail-stadionilla perjantaina kello 21 alkaen. MTV, MTV Katsomo ja C More näyttävät ottelun suorana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja