Mainos

Seta: Lakien muuttaminen on nyt tärkeintä

Setan varapuheenjohtajan Elina Laavin mukaan keskustelu homoliitoista on lipsunut väärille urille. Viime päivinä keskustelua on herättänyt lähinnä kirkon suhtautuminen liittoihin.

Laavin mielestä tärkeintä ja kiireellisintä olisi kuitenkin saada Suomen lainsäädäntö tasa-arvoiseksi.

- Avioliittoa ja rekisteröityä parisuhdetta koskevat lait ovat sisällöltään erilaiset. Homoparit eivät esimerkiksi voi ottaa yhteistä sukunimeä tai adoptoida lasta, Laavi sanoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Ongelmia tilanteesta aiheutuu myös työnhaussa, kun ihmisen homoseksuaalisuus tulee tahtomatta esiin siviilisäädystä puhuttaessa.

Laavin mukaan Seta ei halua puuttua kirkon sisäiseen päätöksentekoon.

- Kirkko miettii sisäisesti, millaisia kaavoja se haluaa käyttää. En tykkää tehdä mitään toivelistaa, mutta sitä toivoisin, että homoseksuaaleja kohdeltaisiin tasavertaisina ihmisinä muiden kanssa.

Laavi kuuluu itse kirkkoon eikä suunnittele eroavansa siitä Ajankohtaisen kakkosen Homoillan aiheuttaman eroamisaallon mukana. Hän ei halua silti syyllistää niitä, jotka eroamispäätöksen tekivät.

- Heille eroaminen on ollut iso juttu ja he ovat halunneet vaikuttaa niin. Itse koen, että Setan ja kirkon jäsenyydet eivät sulje toisiaan pois.

Vaikka Laavi ei Setan varapuheenjohtajana halua neuvoa kirkkoa, on hänellä haave.

- Toivottavasti jonain päivänä pääsisin naimisiin Pornaisten kirkossa. Ajattelen, että aina on lopulta kyse rakkausliitosta, kahden ihmisen liitosta, jossa halutaan välittää ja pitää huolta toisesta. Tuntuisi kauhean vaikealta ajatella, että menisin sitten vaikka naapurin Villelle ja Matille sanomaan, että tuo ei olekaan ok.

(MTV3)

Katso Elina Laavin haastattelu: (Huomenta Suomi 19.10.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.