Mainos

Serbian oppositio ja poliisit ottivat yhteen

Serbian mellakkapoliisi ja opposition mielenosoittajat ottivat yhteen tänään Kragujevacin kaupungissa, 120 kilometriä etelään Belgradista. Poliisi hakkasi mielenosoittajia pampuilla saadakseen keskustaan johtavat tiet auki. Useat ihmiset loukkaantuivat yhteenotossa.

Oppositioliike Zajednon kannattajat sulkivat aiemmin päivällä kaupungin keskustaan johtavat tiet, mutta joutuivat myöhemmin pakenemaan poliisien tieltä kohti keskustaa. Mielenilmauksella oppositio painosti viranomaisia luovuttamaan eilen haltuun ottamansa paikallisen tv- ja radioaseman. Oppositio uhkasi järjestää vielä suuremman mielenosoituksen illalla.

Televisiorakennuksesta tuli kiistakapula, kun Kragujevacin kunnallisvaalit voittanut oppositioliike Zajedno vaati sitä itselleen. Zajedno nimitti televisiolle uuden johtajan omista riveistään, mutta sosialistit kieltäytyivät luovuttamasta rakennusta ja saivat poliisin tuekseen.

Kragujevacin kriisi on uutta presidentti Slobodan Milosevicin johtamien sosialistien ja Zajednon kaksi kuukautta jatkuneessa valtataistelussa, jota on tähän asti käyty vain kaduilla. Noin 150 000 asukkaan kaupunki on yksi niitä harvoja paikkoja, joissa sosialistit eivät kumonneet vaalituloksia, vaan tunnustivat Zajednon voiton.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.