Valioliigan parhaaksi pelaajaksi valittu puolustaja ei pelkää Lionel Messin kohtaamista – "Olette nähneet, miten puolustamme"

Liverpoolin tähtipuolustaja Virgil van Dijk ei omien sanojensa mukaan pelkää haastetta hiljentää Lionel Messi keskiviikkoiltana Mestarien liigan välieräottelussa, kun vastaan asettuu Barcelona. Englantilaisjoukkue himoaa toista peräkkäistä loppuottelupaikkaa Euroopan kovatasoisimmassa seurajoukkuekilpailussa.

27-vuotias Van Dijk valittiin hiljattain kuluvan kauden parhaaksi pelaajaksi Englannin Valioliigassa. Mies myöntää Guardianille, että Liverpoolin tarvitsee lyödä yksi maailman parhaista seuroista, saavuttaakseen toinen peräkkäinen Mestarien liigan loppuottelupaikka. Hollantilaispuolustaja odottaa innolla Camp Noulla odottavaa haastetta kohdata argentiinalaistähti Messi.

– Hän on mielestäni maailman paras pelaaja, mutta te olette nähneet, miten me pelaamme ja puolustamme. Emme puolusta yhdellä yhtä vastaan, vaan koko joukkueena, aivan kuten hyökkäämmekin. Olemme kyllä valmiina, Van Dijk sanoo.

– Tilanne on se, että pelaamme välieriä Barcelonaa vastaan, koko heidän joukkueensa on laadukas. Meilläkin on kuitenkin hyvä joukkue, joten pystymme kyllä haastamaan heidät. Emme lähde sinne lomailemaan.

Liverpool pelasi viime vuonna Mestarien liigan loppuottelussa Real Madridia vastaan, mutta hävisi ottelun lukemin 1-3. Van Dijk kertoo, ettei pääsy neljän parhaan joukkoon toisena vuonna putkeen yllättänyt. Kokemus tuo miehen mukaan itseluottamusta.

– Tunnen joukkueemme sekä meidän pelityylin, joten ei tämä ole suuri yllätys. Tämä ei tule kuitenkaan olemaan helppo työ, sillä Barcelona on yksi maailman parhaista joukkueista. Mitä vain voi tapahtua, joten täytyy olla valmiina kohtaamaan ongelmia. Teemme kaikkemme sen eteen, että pääsemme finaaliin asti, Van Dijk lupaa.

Van Dijkilta löytyy kokemusta Camp Noulta kaudelta 2013-14, kun hän edusti vielä skotlantilaista Celticiä. Barcelona voitti tuolloin Mestarien liigan alkulohko-ottelun lukemin 6-1. Videoita Van Dijkin silloisista hyvistä suorituksista on pyörinyt viime aikoina sosiaalisessa mediassa. Hollannin maajoukkueen kapteeni kuitenkin tunnustaa kyseisen tappion olleen opettava kokemus.

– Olen kyllä nähnyt joitain niistä videoista, mutta jos olet häviöllä 6-1, et voi puolustajana sanoa pelanneesi hyvin. Sain kuitenkin paljon kokemusta lisää sinä iltana, josta otin opikseni. Uskon, että tilanne voi tällä kertaa olla hyvinkin päinvastainen viime kertaan verrattuna, Van Dijk kertaa.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Tottenham – Ajax klo 21.55 C More Sport 1

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Barcelona – Liverpool klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat