Selviäisitkö tästä? Pikkukaupungissa rakennettiin uusi risteys – nämä 12 opastevideota kertovat, miten siinä ajetaan

Näin uusi tieliikennelaki muuttaa kääntymissääntöä 1:31
Katso videolta, miten Suomessa kesäkuussa voimaan astunut uusi tieliikennelaki muutti tuttua kääntymissääntöä.

Liikennesäännöt eivät ole mitään rakettitiedettä, mutta Pohjois-Amerikassa risteyksistä voidaan joskus tehdä yllättävänkin monimutkaisia rakennelmia. Ainakin suomalaiseen tieliikenteeseen tottuneelle.

Charlottetown on Kanadan pienimmän provinssin, Prinssi Edwardin saaren, pääkaupunki. Runsaan 35 000 asukkaan pikkukaupungista ei uskoisi löytyvän erityisen monimutkaisia liikennejärjestelyjä, mutta kuten usein on tapana, on totuus tälläkin kertaa tarua ihmeellisempää.

Kaupungin keskustaan johtavan valtaväylän varrelle on rakennettu uusi risteys, jossa navigointi ei ilmeisesti ole täysin yksinkertaista. Tai näin voisi ainakin päätellä siitä, että kaupungin viranomaiset ovat julkaisseet peräti 12 opastusvideota, joissa havainnollistetaan, miten kyseisessä risteyksessä tulee eri tilanteissa luovia.

Mistään vähäpätöisestä risteyksestä ei ole kyse, sillä sen on kyettävä vilkkaimpina turistikausina selviytymään 45 000 päivittäisestä autosta.

Osa opetusvideoista on hyvinkin tarpeellisia, sillä risteys ei ole tavanomaisinta sorttia.

Osa taas on olemassa ilmeisesti vain siksi, että videoilla on haluttu havainnollistaa jokainen – siis paino sanalla jokainen – mahdollinen tilanne, joten esimerkiksi video suoraan ajamisesta ei ole erityisen informatiivinen.

Katso videoita alta. Löydät loput täältä.

Lue myös:

    Uusimmat