Mainos

Selainpelien valvomista tehostetaan

Viranomaiset ja palveluntuottajat ryhtyvät yhteistyöhön selainpelien valvomiseksi. Tarkoituksena on tehostaa lasten suojelemista heille haitallisilta materiaaleilta.

Internetissä tarjottavien verkkopelien määrä on kasvanut huomattavasti, ja niitä tarjoaa yhä laajempi kirjo yrityksiä. Suuri joukko nettipelien kuluttajista on alaikäisiä.

Verkkopeleistä on yleensä tehtävä ilmoitus Valtion elokuvatarkastamoon, joka tarkastaa ja rekisteröi Suomessa alle 18-vuotiaille levitettäviä kuvaohjelmia ja valvoo materiaalin soveltuvuutta alaikäisille.

Internetpeleistäkin on yleensä tehtävä ilmoitus elokuvatarkastamoon, mutta pääosin ne on vapautettu varsinaisesta ennakkotarkastuksesta. Osa internetpeleistä, kuten mini- ja selainpelit, eivät kuulu minkäänlaisen ilmoitusvelvollisuuden piiriin, vaikka ne voivat sisältää lapsille ja nuorille haitallista kuvamateriaalia.

Valtion elokuvatarkastamo, suomalaiset verkkopelien palveluntuottajat ja Teleforum ry ovat laatineet sopimuksen, jonka avulla asiaan puututaan. Sopimukseen ovat sitoutumassa kaikki Suomen tärkeimmät verkkopelien tarjoajat.

Sopimuksen noudattamista valvovat Valtion elokuvatarkastamo ja MAPEL.

- Elokuvatarkastamo näkee tärkeäksi; että palveluntuottajat itse ovat lähteneet mukaan kantamaan yhteistä vastuuta selaimella pelattavista peleistä. Tämä on Suomessa mallia luova aloite ja ehdoton edellytys internetin sisältöjen säätelylle, korostaa Valtion elokuvatarkastamon johtaja Matti Paloheimo.

Sopimuksen allekirjoittaneet sivustot ovat www.aapeli.fi, www.pelikone.fi, www.arcade.fi, www.topkani.fi ja www.alypaa.fi

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.