Prinssi Andrew syvässä raha-ahdingossa – joutuu myymään kiistanalaisen mökkinsä saadakseen nopeasti käteistä

1:44
Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikoksista epäiltynä – tästä on kyse

Prinssi Andrew kerää kiivaasti rahaa kattaakseen kasvavat oikeuskulunsa.

Prinssi Andrew, 61, on Mirrorin mukaan syvissä talousvaikeuksissa. Lähteiden mukaan Andrew yrittää rahoittaa yhä kasvavia oikeuskulujaan myymällä 17 miljoonan punnan, eli noin 22 miljoonan euron, arvoisen sveitsiläisen alppimajansa. Hiljattain selvisi, ettei prinssin äiti kuningatar Elisabet aio maksaa poikansa alati suurenevia menoja. 

Andrew omistaa alppimökkinsä yhdessä ex-vaimonsa Sarah Fergusonin kanssa. Andrew vetäytyi kuninkaallisista tehtävistään vuonna 2019, joten mökin myyminen on tiettävästi prinssille tällä hetkellä yksi ainoista keinoista saada rahaa. Mökki päätettiin jo vuoden 2021 syyskuussa myydä varakkaalle eurooppalaissijoittajalle, mutta kauppoja ei ole vieläkään viety loppuun asti.

Andrew ja Fergie ovat yhä useita miljoonia velkaa mökin edelliselle omistajalle, jolta pari osti kiinteistön vuonna 2014. Vuonna 2021 mökin edellinen omistaja uhkasi haastaa Andrew'n ja Fergien oikeuteen, sillä he jättivät vuonna 2019 erän maksamatta. Ex-pari sopi myöhemmin maksavansa mökistä loput sen jälkeen, kun he saavat sen myytyä. 

38-vuotias amerikkalainen Virginia Giuffre nosti syksyllä 2021 siviilikanteen New Yorkissa, jonka mukaan edesmennyt seksuaalirikollinen ja liikemies Jeffrey Epstein oli säännöllisesti käyttänyt häntä hyväkseen ja niin sanotusti lainannut häntä seksuaalisessa tarkoituksessa prinssi Andrew'lle ja muille vaikutusvaltaisille miehille. Giuffren syytöksen mukaan hänet olisi kaupattu kolmesti ilman suostumusta prinssi Andrew'lle, joka tiesi, että Giuffre oli tuohon aikaan 17-vuotias. 

Perjantaina 7. tammikuuta selviää mahdollisesti joutuuko Andrew Giuffren kanteen myötä siviilioikeudenkäyntiin New Yorkissa. Lakiasiantuntijat ovat arvioineet, että mikäli tapaus etenee oikeuteen ja Andrew häviää, Giuffre voisi saada Andrew'lta noin 3 miljoonaa puntaa, eli noin 3,6 miljoonaa euroa korvauksena. Lähteiden mukaan voi olla myös mahdollista, että Andrew yrittää vielä sovitella asian oikeuden ulkopuolella, mutta tällaisista toimista ei ole toistaiseksi viitteitä tai todisteita.

– Hän maksaa kaikki kulut itse, joten hänen täytyy saada käteistä paljon ja pian maksaakseen menot, jotka kasvavat päivä päivältä. Mikäli olisi mahdollista sovitella, se on vaihtoehto, mutta ei ole epäilystäkään siitä, että kuningatar auttaisi häntä siinä. 

Prinssi Andrew on kuningatar Elisabetin toiseksi nuorin lapsi. Andrew'n isoveljen, kruununprinssi Charlesin ja tämän pojan prinssi Williamin on kerrottu olevan raivoissaan kuultuaan ehdotuksia siitä, että Elisabet maksaisi Andrew'n oikeudenkäyntikulut. 

– He ovat kumpikin sitä mieltä, että Andrew voi selvittää itse omat sotkunsa, lähde kertoo. 

Andrew on kiistänyt kaikki häneen kohdistuneet syytökset. Lähteiden mukaan hän haluaisi "puhdistaa nimensä" mutta ymmärtää, että siviilioikeudenkäynti voisi olla äärimmäisen vahingollinen kuninkaallisen perheen maineelle. Giuffre on puolestaan toistuvasti linjannut olevansa halukas ja valmis kohtaamaan Andrew'n oikeudessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja