Seksimokat, joihin kolmekymppiset sortuvat: ”Totuus on, että 97 prosenttia naisista tarvitsee...”

8:10

Annatko ulkopuolisten paineiden tulla seksielämän tielle? Vertaatko itseäsi muihin? Lue mokat, joihin moni 30 vuotta täyttänyt sortuu.

Vaikka iän myötä seksielämä yleensä vain paranee, tulee sen mukana myös tiettyjä sudenkuoppia, joihin moni kolmekymppinen voi kompastua. 

Huffington Post kyseli seksuaaliterapeuteilta, millaisiin virheisiin ihmiset usein sortuvat, kun kyse on omasta seksielämästä.

1. Tyydyt laiskaan seksiin

Aina ei jaksa heittäytyä villiksi, mutta laiskuudesta voi helposti tulla tapa. Psykologi ja seksiterapeutti Shannon Chavezin mukaan laiska seksi voi olla riisuutumisen kiirehtimistä, koskettelun ja suutelun väliin jättämistä ja kohti orgasmia rynnimistä.

– Laiskasta seksistä puuttuu tutkiskelu ja luovuus, ja se vaikuttaa seksuaaliseen motivaatioon, asiantuntija huomauttaa.

Chavezin mukaan ratkaisu ei ole se, että seksille yritetään löytää enemmän aikaa, vaan se, että käytettävissä oleva aika käytetään viisaasti.

Kenties huomaat, että haluat seksiä enemmän, kun on jotain, mitä oikeasti odottaa?

2. Saat sätkyn, kun ei huvita

Halu tulee ja menee pitkässä parisuhteessa, joten seksiterapeutti Stephen Snyderin mukaan on tärkeää, ettei paniikki nosta päätään, jos aina ei haluta.

– Joskus vain säännöllinen seksi riittää tuomaan halun takaisin, Snyder toteaa.

3. Unohdat seksielämän, kun saat lapsen

Lapset vievät paljon aikaa, ja etenkin alkuvaiheessa vanhemmat saattavat olla hyvin väsyneitä. Psykoterapeutti ja seksologian apulaisprofessori Laurel Steinberg kehottaa silti harrastamaan ennemmin seksiä kuin menemään nukkumaan aikaisin. Steinberg kehottaa pitämään yllä yhteyttä puolison kanssa ja kiinnittämään huomiota tämän tarpeisiin.

– Tämä rajoittaa tarvetta siihen, että kumpikaan teistä hakisi sitä muualta. Pidä parisuhdettasi ensimmäisensä vauvanasi. Anna sille huolenpitoa, jota se tarvitsee.

4. Otat seksin liian vakavasti

Chavez muistuttaa, että vaikka seksi on tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia, sen ei tarvitse olla niin totista puuhaa, että ette voisi pitää hauskaa samalla.

– Jos ette pidä hauskaa, siitä voi tulla liian vakavaa, ja se voi johtaa siihen, että kritisoit itseäsi tai kumppaniasi.

Asiantuntija kannustaa avoimuuteen seksin suhteen sekä turhan perfektionismin karistamiseen. Chavezin mukaan seksin ainoa tavoite on olla yhteistuumin toteutettu leikki, johon liittyy nautinnon antamista ja vastaanottamista.

5. Et keskity klitorikseen

"Totuus on, että 97 prosenttia naisista tarvitsee jonkinlaista suoraa klitoriksen stimulointia saavuttaakseen orgasmin."

– Useimmat heteronaiset uskovat, että heidän pitää saada orgasmi penis vaginassa -yhdynnän kautta. Mutta totuus on, että 97 prosenttia naisista tarvitsee jonkinlaista suoraa klitoriksen stimulointia saavuttaakseen orgasmin, toteaa seksiterapeutti Angela Skurtu.

Skurtu kehottaa opettelemaan orgasmia itsetyydytyksen ja omaan kehoon tutustumisen avulla.

– Kun löydät oman taitosi nauttia seksistä, pystyt kommunikoimaan sen kumppanillesikin.

Skurtu myös huomauttaa, ettei parin tarvitse laueta yhtä aikaa. Kumppani voi saada oman orgasminsa ensin, ja keskittyä sitten toisen osapuolen nautinnon huippuun.

6. Petät sen sijaan, että miettisit uudelleen suhtautumistasi yksiavioisuuteen

Moni kolmekymppinen saattaa huomata olevansa parisuhteessa, jossa seksi ei toimi, mutta muutoin parisuhde voi hyvin. Jos seksin saralla kaikkea on kokeiltu, usein edessä on kaksi vaihtoehtoa: Luopua suhteesta ja mennä eri polkuja tai luopua seksistä. Toiset valitsevat keskitien ja pitävät suhteen, mutta pettävät puolisoaan, kertoo seksiterapeutti Ian Kerner.

Kerner kertoo saavansa yhä enemmän vastaanotolleen asiakkaita, jotka ovat alunperin haaveilleet elämän mittaisesta yksiavioisuudesta, mutta harkitsevatkin nyt yhteistuumin puolisonsa kanssa avointa suhdetta.

Kerner huomauttaa, ettei avoin suhde sovi kaikille, mutta se on rohkeampi ja rehellisempi valinta kuin pettäminen. Mies uskoo, että joskus on mahdollistaa ulkoistaa seksuaalinen nautinto muualle niin, että oma parisuhde pysyy silti toimivana ja tyydyttävänä.

7. Seksi sattuu, muttet tee asialle mitään

Skurtu huomauttaaa, että erityisesti synnytyksen jälkeen jotkut naiset kokevat seksin kivuliaana. Kivulias seksi vähentää haluja ja saa välttelemään petipuuhia. Skurtu suosittelee hakemaan kipuihin apua asiantuntijalta.

8. Et priorisoi läheisyyttä

Kolmikymppisillä on paljon vastuuta niin taloudesta, perheestä kuin työstäkin. Seksiterapeutti Vanessa Marin kertoo monen parin alistuvan paineille, jolloin parisuhteelle jää koko ajan vähemmän aikaa. Tämä on kuitenkin virhe.

– Seksielämäsi tarvitsee aikaasi, energiaasi ja huomiotasi kukoistaakseen. Ja ironista kyllä, kun sinä ja kumppanisi olette hyvässä tilanteessa seksuaalisesti ja romanttisesti, teillä on paljon enemmän energiaa muille sitoumuksille.

9. Et masturboi

Kumppanin kanssa harrastettu seksi ja itsetyydytys ovat kaksi eri asiaa, toteaa Chavez.

– Vaikka olet seksuaalisesti aktiivinen kumppanin tai kumppaneiden kanssa, ei se tarkoita, että sinun tulisi lakata masturboimasta.

Chavez huomauttaa, että itsetyydytys auttaa tutustumaan omaan kehoon, mutta se on myös oiva tapa harjoittaa mindfulnessia sekä hyvä apu unensaantiin.

10. Vertaat seksielämääsi ystäviesi seksielämään

– On aika yleistä, että ihmiset, jotka puhuvat seksistä ystävilleen, valittavat, että heidän oma seksielämänsä on puutteellista, kertoo Steinberg.

Steinbergin mukaan kannattaa kuitenkin muistaa, että se, mikä on oikea määrä seksiä sinun parisuhteessasi, riippuu täysin siitä, mikä on sopiva määrä sinun ja kumppanisi mielestä, eikä siitä, paljonko muut harrastavat seksiä.

***

6:58
 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja