Sooloseksi vai satunnaiset kumppanit – kumpi on parempi vaihtoehto sinkkunaiselle?

Miten sinkkunainen pitää yllä seksuaalisuuttaan? Lue asiantuntijan vinkit.

Sinkkunaisen elämässä on omat haasteensa, ainakin siinä mitä seksuaalisuuteen tulee. Kun vakituista kumppania ei ole, omasta seksuaalisuudesta voi olla vaikea pitää huolta.

– Näkisin, että tärkeää on itsestään huolehtiminen kaikin tavoin, esimerkiksi liikunnan avulla. Pitäisi tehdä elämässä sellaisia asioita, joista nauttii. Muun lihaksiston ohella naisille on tärkeää lantionpohjalihasten harjoittaminen. Tietysti myös sooloseksi on hyvä tapa kokea seksuaalista nautintoa ja tyydyttyä seksuaalisesti, kertoo auktorisoitu seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, sairaanhoitaja ja Kaalimato.com-sivuston asiantuntija Annukka Lavikainen.

Asenteet muuttuneet avoimemmiksi

Masturbointi voi olla vaikeakin puheenaihe. Kuinka avoimesti sooloseksiin nykyään suhtaudutaan? Aiheuttaako se enää nykyään häpeän tunteita?

– Mielestäni asenteet sooloseksiä kohtaan ovat avautuneet ja muuttuneet hyväksyttävämpään suuntaan, mutta luulen, että edelleen on olemassa naisia, jotka pitävät sitä hävettävänäkin. Historian juuret ovat niin syvällä.

– Uskon kuitenkin, että varsinkin nuorempi sukupolvi alkaa ajatella sooloseksistä avoimemmin ja kokee, että se on sellainen naisen oma juttu. Tapa pitää itsestään huolta ja nauttia. Sooloseksi on yleistynyt Suomessa kaikenikäisten naisten keskuudessa. Parempaan suuntaan ollaan siis menossa, Lavikainen sanoo.

Joitain sinkkunaisia kenties mietityttää, miten omaa seksuaalisuuttaan voisi parhaiten toteuttaa. Ovatko satunnaiset kumppanit sallittuja vai kannattaisiko panostaa nimenomaan sooloseksiin?

– Jokainen määrittelee itse seksuaalisuutensa – että miten sitä haluaa toteuttaa ja millä tavalla haluaa nauttia. Sooloseksissä yksi hyvä puoli on tietysti se, että se on turvallista. Siinä ei tarvitse pelätä seksitauteja tai raskautta. Sooloseksissä on toki positiivista myös se, että voit itsekkäästi ajatella vain ja ainoastaan itseäsi. Siitä ei kuitenkaan saa samaa läheisyyttä ja kosketusta kuin toisen ihmisen kanssa ollessa. Sitä, kumpi olisi parempi tapa, ei voi kukaan ulkopuolinen määritellä, Lavikainen muistuttaa. 

Lantionpohjalihakset kuntoon! Katso vinkit videolta:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja