Mainos

Seksiklubikohu: Tämä näyttö ei riittänyt oikeudelle

45 minuuttia -ohjelmassa näytettiin eilen, miten avoimesti seksiä myydään erityisesti helsinkiläisessä Ravintola Sohossa.

Ravintola Soholla on tällä hetkellä lyhennetty aukioloaika nolla kahteen, koska alkoholilakia valvovien viranomaisten mukaan ravintola ei noudata hyviä tapoja. Aiemmin ravintola Alcatrazilla oli myös lyhennetty aukioloaika avoimen seksikaupan vuoksi. Alcatraz siisti toimintaansa ja esti prostituoitujen pääsyn ravintolaan ja jatkoaikalupa palautettiin.

Jatkoaikalupia myöntävä Etelä-Suomen aluehallintovirasto sai poliisilta kattavan selvityksen, millaista seksikauppaa ravintoloissa tapahtuu. Aluehallintoviraston mukaan poliisin useampi sivuinen näyttö seksikaupasta oli selvä.Ylitarkastaja Riku-Matti Lehikoisen mukaan lupaehdot eivät täyttyneet. Hänelle oli täysi yllätys, että näyttö ei ollut riittävän tarkka.

Järjestysmiehet tilasivat naisille takseja

Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle esitetyssä näytössä kerrotaan, että ravintola Sohon järjestyksenvalvojat tilasivat prostituoiduille ja heidän asiakkailleen takseja kauppojen syntymisen jälkeen. Tämän ravintola kiisti vastineessaan.

Näytössä kerrotaan, että poliisi on havainnut molemmissa ravintoloissa naisia, joiden tiedetään tarjoavan maksullista seksiä.

Ravintola Alcatrazia koskevassa näytössä todetaan lisäksi, että poliisin esitutkinnan mukaan ravintolassa on toiminut romanialaisten johtama paritusorganisaatio.

Alcatraz kertoo vastineessaan, että väitteessä seksin myymisessä ei ole mitään järkeä, koska seksin myymisen sallimisella ei saa itselleen mitään hyötyä, päinvastoin.

"Ravintoloissa tulee aina olemaan prostituoituja"

Alcatrazin oikeudella antamassa vastineessa sanotaan, että Helsingissä on ja tulee aina olemaan seksipalveluiden myyjiä ja he toimivat ravintoloissa, joissa on potentiaalisia asiakkaita. Ravintola Alcatraz ei poikkea mitenkään alueen muista yökerhoista.

Alcatrazin selvityksessä kirjoitetaan lisäksi, että Soho ja Alcatraz ovat joutuneet silmätikuksi poliisin markkinoidessa näin seksin myynnin kitkemistä.

45 minuuttia -ohjelman haltuunsa saamien helmikuisten oikeudenpäätösten mukaan molemmille ravintoloille tulee palauttaa jatkoaikaluvat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.