Sebastien Ogier ylistää Kalle Rovanperän hurjaa tykitystä – "On todistanut olevansa mestaruuden arvoinen"

Rallin kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier tekee tärkeää työtä Kalle Rovanperän eteen Uudessa-Seelannissa.

Ogier taipui kisaa johtavasta Rovanperästä 29 sekunnin päähän lauantain erikoiskokeilla. Tiimitoveri Elfyn Evansin keskeytyksen myötä Ogierin on tärkeää tuoda auto maaliin, mutta Rovanperän kannalta tärkeämpää on pitää Hyundai-kuski Ott Tänak takana.

Ranskalaismestarin etumatka ennen sunnuntain 31 erikoiskoekilometriä on reilut 17 sekuntia ennen Tänakia.

– Tuntuu ehdottomasti hyvältä (tukea Rovanperää). Olisin tosi tyytyväinen, jos voisin tuoda hyvän tuloksen tiimille, joka myös auttaisi Kallea. Mahdollinen kaksoisvoitto veisi meidät myös lähemmäksi valmistajien mestaruutta, Ogier sanoi Aucklandin huoltoparkissa.

– Elfynin ulosajon jälkeen mieli ei ollut enää täysin hyökkäysmoodissa. Ei olisi ollut ollenkaan hyvä juttu, jos tiimi olisi menettänyt vielä toisenkin auton.

Vaikka Ogier nosti hieman jalkaa kaasulta, myönsi mies rehdisti, ettei olisi pystynyt millään ilveellä vastaamaan Rovanperän vauhtiin.

– Ei mitään selittelyjä. Hattu pois päästä ja onnittelut Kallelle hyvästä työstä. Kalle hoiti jälleen homman hienosti, Ogier kuittasi.

Vaikka Rovanperän mestaruus ei ole vielä saanut sinettiä, kokee kokenut tallikaveri, että se on vain ajan kysymys.

– Ajat muuttuvat ja uusi sukupolvi puskee kovaa. Se on ihan normaalia elämässä. Kalle on todistanut jo monta kertaa tänä vuonna olevansa mestaruuden arvoinen. Ei se toki vielä ole sinetöity, eikä mikään ole ohi ennen kuin se on ohi. Kalle kuitenkin todisti taas tänään, että hänellä on kaikki kontrollissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja