Ott Tänakilta kunnioittavia sanoja Rovanperästä: "Kalle laittoi muut ulos"

Hyundai-kuljettaja Ott Tänak on taipumassa mestaruustaistelussa Toyotan nuorta suomalaistähteä Kalle Rovanperää vastaan.

Rovanperä otti niskalenkin virolaisesta Uuden-Seelannin MM-rallin lauantain erikoiskokeilla karaten 46,4 sekunnin päähän. Kisaa johtavalla Rovanperällä on sunnuntaina mahdollisuus varmistaa MM-titteli, mikäli suomalainen säilyttää johtoasemansa. Jos Tänak onnistuu voittamaan kisan päättävän Power Stage -pätkän, tarvitsee Rovanperä vielä päätöserikoiskokeelta muutaman pisteen.

– Eihän tämä mikään kauden paras päivä ollut. Aika huono päivä itse asiassa. Oli kaikenlaisia aikarangaistuksia ja erilaisia ongelmia. Olemme silti maalissa ja kolmannella sijalla, joten ei kaikki nyt niin huonosti ole, Tänak sanoi.

Virolaiskuski on saanut 15 sekuntia aikasakkoa, kun miehen hybridiyksikkö antoi liikaa lisäbuustia kahdella erikoiskokeella. Myös Rovanperä on saanut samasta syystä kymmenen sekunnin sakon. Tänak valitteli myös autonsa ajettavuutta sateen kastelemilla mutaisilla teillä.

– Meillä on ollut jotain pientä teknistä ongelmaa. Kun pito on tasainen ja hyvä, olemme pystyneet ajamaan ihan kohtuullisesti. Sitten kun on vettä ja mutaa, niin homma menee vaikeammaksi.

Virolaiskuskin mukaan Rovanperä voi olla rauhassa mestaruusunelmansa kanssa.

– Kalle laittoi muut ulos taistelusta jo hyvissä ajoin. Se on ollut vain median puhetta, että joku olisi muka siinä taistelussa mukana. Ei se ole missään vaiheessa niin ollut. Hän on kiistatta tehnyt erittäin vaikuttavaa työtä tänä vuonna, Tänak summasi.

Sunnuntaina Uudessa-Seelannissa ajetaan enää neljä erikoiskoetta, joille mittaa kertyy reippaat 31 kilometriä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja