Kalle Rovanperän iso unelma vain 31 kilometrin päässä – ”En ole vielä innoissani”

Kalle Rovanperä oli vakuuttavassa iskussa lauantain erikoiskokeilla Uuden-Seelannin MM-rallissa. Suomalaisella on vankka ote mestaruudesta ennen viimeistä kilpailupäivää.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rovanperä starttasi neljänneltä sijalta sadepäivään, jonka tarjoaman haasteen Toyotan suomalaisässä hallitsi mestarin ottein. Rovanperä vähät välitti liukkaista ja mutaisista paikoista vaan latasi kolme pohja-aikaa.

Rovanperä nousi jo aamupäivällä kilpailun kärkeen ja saapui iltahuoltoon lopulta puolen minuutin johtoasemassa ennen tallikaveriaan Sébastien Ogieria.

–  Homma oli hallussa, vaikka olosuhteet olivat vaikeat. Aika hyvin pystyin katsomaan, missä voi puristaa, Rovanperä sanoi.

– Ei minun tarvinnut tehdä mitään hölmöä. Tuollaisissa olosuhteissa sai puskea ihan kunnolla.

Mestaruuskamppailun kannalta merkitsevää oli se, että Hyundai-kuski Ott Tänak valahti päivän aikana kolmanneksi 46,4 sekunnin päähän Rovanperästä.

Video: Tältä näyttää ja kuulostaa pettymys - Ott Tänak vaikeana haastattelussa

Näillä sijoituksilla ja kohtuullisella Power Stage -erikoiskokeen esityksellä Rovanperä sinetöisi uransa ensimmäisen mestaruuden sunnuntaina.

– En ole vielä innoissani. Yritän keskittyä huomiseen siten, että se on ihan tavallinen rallipäivä.

Sunnuntain ohjelmassa on vain neljä lyhyttä erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa ainoastaan 31 kilometriä. Tämä tarkoittaa sitä, että Rovanperällä on varaa ajaa varmistellen.

Usein sanotaan, että varmistelu 90-prosenttisella vauhdilla on kaikista vaikein ja stressaavin tehtävä rallissa.

– Sunnuntain pätkät ovat aika haastavia ja erilaisia kuin tänään. Ne ovat teknisiä, ja Power Stage ei ole kovin mukava pätkä. Se on hieman teennäinen, kun se on tehty soramontuille, Rovanperä kuvaili.

Viilipyttymäinen Rovanperä myönsi, että sunnuntain pätkillä voi olla pientä lisäjännitystä.

– Mutta nyt minun ei tarvitse stressata mistään. Voin syödä hyvin ja käydä sen jälkeen nukkumaan, lauantaina 22 vuotta täyttänyt Rovanperä suunnitteli.

Sunnuntain rallipäivä käynnistyy yöllä kello 1.03 Suomen aikaa. Kilpailun päättävä Power Stage -erikoiskoe ajetaan kello 5.18 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja