Kalle Rovanperän asema muuttui dramaattisesti – suomalaistähdestä isoja sanoja: "Me kaikki tiedämme"

Elfyn Evans ajoi Suomen MM-rallin voittoon 2:29
Elfyn Evans ajoi Suomen MM-rallin voittoon.

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans nappasi uransa toisen Suomen MM-rallin voiton sunnuntaina ja leikkasi samalla valtaosan tallitoverinsa Kalle Rovanperän MM-johdosta. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperän ja Esapekka Lapin ajettua ulos jo perjantaina, sai Evans keskittyä voittokamppailuun ainoastaan Hyundain Thierry Neuvillea vastaan. Nopeasti jo lauantaiaamuna kävi ilmi, ettei Neuvillella ole asiaa Evansin kyytiin. 

Walesilainen oli ajanut koko alkukauden aikana vain kolme erikoiskokeen pohja-aikaa, mutta Suomessa vauhti löytyi. 

– Tuntui vähän erilaiselta tänä viikonloppuna, jos vertaa kauden muihin kisoihin. Ajat tulivat tavallaan itsestään. Fiilis autossa oli tosi hyvä. Tulos tuli sitä kautta, että ei tarvinnut pakottaa, Evans sanoi MTV Urheilulle.

– Jo testissä tuntui, että olemme ottaneet askeleita eteenpäin. Kaverit tekivät paljon töitä ja he antoivat minulle vaihtoehtoja. Kun kaikki pienet jutut lasketaan yhteen, tuli niistä parannusta niille osa-alueille, joiden kanssa olimme aiemmin ongelmissa.

Mestaruuskamppailussa Rovanperän 55 pisteen johtoasema suli 25 pinnaan. Evans ei kuitenkaan vielä lähtenyt paukuttelemaan henkseleitään. 

– Me kaikki tiedämme, miten kovassa iskussa Kalle tällä hetkellä on. Hänen vauhtinsa on uskomatonta. Tietenkin jokainen haluaa kuitenkin taistella mestaruudesta, Evans kertoi. 

– Tämä tulos toki auttaa, mutta ei minulla ole mitään harhaluuloa, että se tulisi olemaan helppoa. Tiedän, miten kova Kalle on.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vaikka Evansin vauhti Keski-Suomen sorateillä oli hienolla tasolla, käänsi mies nopeasti katseensa nopeasti syyskuun alussa ajettavaa Kreikan rallia kohti. 

– Tämä kisa on niin erityinen. Ei tästä rallista voi paljoa ottaa mukaan Kreikkaan tai johonkin muuhun ralliin. Meidän täytyy olla tähän tyytyväisiä, mutta samaan aikaan aloittaa keskittyminen tulevaan. 

Evans on nyt rallilegenda Sebastien Loebin sekä virolaistähti Ott Tänakin lisäksi ainoa ulkomaalainen kuljettaja, joka on juhlinut voittoa Jyväskylässä useammin kuin kerran. 

– Kovin moni ei koskaan saa mahdollisuutta voittaa tätä rallia. Tämä on ehdottomasti yksi suosikkikisoistani, jos ajattelee tunnetta, jonka ajaja täällä saa. On aika siistiä, että nimeni on Suomen rallin voittopokaalissa jo kaksi kertaa, Evans herkutteli. 

Rallistudio otti kantaa Kalle Rovanperän sopimushuhuihin - "Voi olla taktista peliä" 1:07
Rallistudio otti kantaa Kalle Rovanperän sopimushuhuihin – "Voi olla taktista peliä."

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat