Jari-Matti Latvalalta tärkeä muistutus: ”Vaaditaan, että tietyt asiat menevät oikein”

Jari-Matti Latvalan johtamalla Toyotan WRC-tallilla on hyvin pullat uunissa Uuden-Seelannin MM-rallissa ennen viimeistä ajopäivää.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Toyota-kuskit Kalle Rovanperä ja Sébastien Ogier saapuivat kaksoisjohdossa iltahuoltoon Aucklandiin. Ja mikä tärkeintä, Rovanperä on vain yhden askeleen päässä maailmanmestaruudesta.

Hyundain Ott Tänak on Rovanperän ainoa este MM-tittelin tiellä. Virolainen putosi lauantain erikoiskokeilla kolmanneksi 46,4 sekunnin päähän suomalaiskuljettajasta.

Näin ollen Rovanperä voi varmistaa mestaruuden sunnuntaina, jolloin Uudessa-Seelannissa ajetaan vain neljä lyhyttä erikoiskoetta.

– Kallen mestaruuteen vaaditaan, että tietyt asiat menevät oikein, ja hänen tiimikaverinsa Ogier pelaa aika isoa roolia siinä kuviossa. Hänen pitäisi pysyä Tänakin edellä, Latvala muistutti.

Kilpailua on jäljellä ainoastaan 31 erikoiskoekilometrin verran, ja Rovanperän pitäisi selvittää ne virheittä. Lauantaina ajettiin sateen liukastamilla pikataipaleilla, ja myös sunnuntaiksi on luvassa kosteaa keliä.

– Huomisesta tulee tosi mielenkiintoinen seurattava. Ei tietysti nuolaista ennen kuin tipahtaa, eli mennään erikoiskoe erikoiskokeelta. Katsotaan maalissa, mikä tilanne sitten on, Latvala painotti.

–  Tänäänkin nähtiin ulosajoja, mikä osoitti sen, että olosuhteet ovat vaikeat. Keskittymisen täytyy pysyä 110-prosenttisena loppuun saakka.

Edellinen rallin maailmanmestaruus saatiin Suomeen 20 vuotta sitten. Latvalan mukaan pitkän kuivan kauden päättyminen olisi ”iso juttu koko Suomelle”.

– Muistaakseni Marcus Grönholm varmisti edellisen suomalaisen mestaruuden juuri Uudessa-Seelannissa. Katsojat ja fanit ovat odottaneet mestaruutta pitkään. Sillä olisi iso merkitys, mutta vielä on töitä tehtävänä.

Sunnuntain kilpailupäivä käynnistyy kello 1.03 Suomen aikaa. Rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe ajetaan kello 5.18 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja