Sebastien Ogier paljasti unelmansa – se on Jari-Matti Latvalalle mukavaa kuultavaa

Seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier aikoo yhä lopettaa täysipäiväisen rallikuljettajan uransa kuluvan kauden jälkeen, mutta rallipätkiltä ranskalaisässä tuskin häipyy lopullisesti.

Ogier, 37, edustaa nyt toista kautta Toyotan WRC-tallia ja jahtaa toista perättäistä MM-titteliään japanilaisvalmistajan kilpurilla. Mahdollista on, että hän edustaa Toyotaa myös tämän vuoden jälkeen.

Toyota kilpailee myös rata-autoilun puolella, mikä etenkin kiinnostaa Ogieria.

– Unelmanani on pysyä Toyotalla, mutta emme oikeastaan ole vielä aloittaneet keskusteluja jatkosta. Keskitymme tällä hetkellä tähän vuoteen, mutta toiveenani on pysyä tässä tiimissä, Ogier paljasti perjantaina alkavan Portugalin MM-rallin aattona.

– Haluaisin kilpailla radalla ja osallistua Le Mansin kilpailuun. Tässä vaiheessa en kuitenkaan tiedä sitä, onko se mahdollista jo ensi vuonna, mutta toivon sitä.

Toyotan rallitiimin päällikkö Jari-Matti Latvala on kertonut useampaan otteeseen, että talli haluaisi pitää nykyiset kuljettajat miehistössään myös ensi vuonna. Ogierille voisi olla tarjolla osa-aikainen sopimus MM-rallin parissa.

– Rallien osalta en ole sulkenut ovea siltä, että voisin ajaa joitakin kisoja. Toistaiseksi olen esittänyt toiveena vain sen, että haluan ajaa Monte Carlon rallissa. Muista kisoista meidän pitää keskustella tiimin kanssa, jotta saamme tietää heidän strategiansa kuljettajien suhteen tulevaisuudessa. Sitten näemme, voisinko jotenkin sopia siihen kuvioon, Ogier sanoi.

Ogier on voittanut alkukaudella kaksi MM-rallia ja starttaa sarjan kärkikuljettajana Portugalin osakilpailuun. Ykköspaikka tietää ranskalaiselle hikisempää urakkaa kisan avauspäivänä, sillä hän joutuu auraamaan ensimmäisenä autoa soraerikoiskokeita.

– Avauspäivän pätkien olosuhteet vaikuttivat erittäin hyviltä nuotituksen aikana. Irtosoraa ei näyttänyt olevan yhtä paljon kuin kaksi vuotta sitten. Olosuhteet antavat meille toivoa, mutta haastetta riittää silti.

Alkuviikosta Pohjois-Portugalissa satoi vettä runsaasti, mutta viime päivinä aurinko on porottanut täydeltä taivaalta. Sääennusteen mukaan perjantain erikoiskokeille on luvassa pilvisempää keliä, ja sateellekin on mahdollisuus.

– Rukoilen edelleen sadetta. En koskaan rukoile kirkossa, rukoilen vain rallien yhteydessä, Ogier naureskeli.

Lue myös:

    Uusimmat