Kalle Rovanperälle on pedattu Portugalin MM-rallissa iskun paikka – olosuhteet voivat kääntää kaiken päälaelleen

Portugalin MM-ralli on valmis alkamaan. MM-sarjan kärkimiehet pistelivät torstain testi-ek:lla varsin tasaista vauhtia. 

Nopeimmin 4,6 kilometrin mittaisen pätkän metkut selvitti Toyotan Elfyn Evans, joka oli parhaalla vedollaan 0,2 sekuntia nopeampi kuin Hyundain Ott Tänak ja 0,3 sekuntia nopeampi kuin tallikaverinsa Kalle Rovanperä. Myös Toyotan Takamoto Katsuta ja Sébastien Ogier mahtuivat sekunnin sisään Evansista.

Portugalissa ajetaan ensimmäisen kerran tällä kaudella soralla. Ralli alkaa toden teolla perjantaiaamuna, ja avauspäivä on heti monelta osin ratkaiseva.

Perjantaina ajetaan kahdeksan erikoiskoetta ja kaikkiaan reilut 120 ek-kilometriä. Erikoiskokeiden välissä ei ole ainuttakaan päivähuoltoa, ainoastaan renkaanvaihtopiste.

Perjantain ek:t ajetaan MM-sarjan mukaisessa järjestyksessä, eli Ogier starttaa reitille ensimmäisenä. Mikäli tien pinta on kuiva, ensimmäiset autot ovat suurissa vaikeuksissa esimerkiksi viidentenä starttaavaan Rovanperään ja varsinkin yhdeksäntenä starttaavaan Hyundain Dani Sordoon nähden.

Kisamaisemissa pyörii kuitenkin paljon pilviä, ja pienikin kosteus tai sade auttaisi kärkiautoja merkittävästi ja kääntäisi lähtökohdat päälaelleen.

Suomalaisittain Portugalissa on viritteillä erittäin mielenkiintoinen taistelu myös WRC2-luokassa. Viime vuoden M-Sport-tallikaverukset Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ajavat Portugalissa kakkosluokan kalustolla.

Portugalin MM-ralli, testi-ek:

sija:kuljettaja:talli:aika/ero:vetoa:
1.Elfyn EvansToyota3:05,94
2.Ott TänakHyundai+0,24
3.Kalle RovanperäToyota+0,33
4.Takamoto KatsutaToyota+0,83
5.Sébastien OgierToyota+0,93
6.Thierry NeuvilleHyundai+1,53
7.Dani SordoHyundai+1,73
8.Pierre-Louis LoubetHyundai (2-tiimi)+2,42
9.Gus GreensmithM-Sport Ford+3,84
10.Adrien FourmauxM-Sport Ford+3,85
11.Esapekka LappiVolkswagen (WRC2)+8,11
12.Teemu SuninenM-Sport Ford (WRC2)+8,52

Lue myös:

    Uusimmat