Sebastian Vettelillä alkaa leikata kiinni Max Verstappenin syytösten kanssa: ”Erittäin lapsellinen kommentti”

Red Bull -kuski Max Verstappenin puuttuminen Ferrarin epäiltyihin teknisiin huijauksiin osoittaa nuorelta kuljettajalta lähinnä epäkypsyyttä, toteaa saksalaiskuski Sebastian Vettel.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 15.55, 2. harjoitukset klo 19.55
La: 3. harjoitukset klo 16.55, aika-ajot klo 19.55, ennakkotunnelmat klo 19.00
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen on nälvinyt Ferraria useaan kertaan siitä, kuinka Red Bull on löytänyt vastustajan autosta ratkaisuita, joiden se uskoo johtaneen italialaistiimin uskomattomiin suoravauhteihin.

Edellisessä kisassa Yhdysvalloissa Verstappen totesi Ferrarin vauhdin katoamisesta: ”näin käy, kun lopettaa huijaamisen” viitaten Kansainvälisen autoliiton FIA:n uuteen direktiiviin, jonka uskottiin vieneen Ferrarilta etulyöntiaseman suoranopeuksissa.

Sebastian Vetteliä lähinnä huvittaa, että 22-vuotias kuski jaksaa heitellä syytöksiä ilman tarkempaa teknistä tietoa Ferrarin autosta.

– En usko, että tuohon on paljon sanottavaa. Minusta se kommentti oli erittäin lapsellinen, Vettel tokaisi Brasiliassa uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Jätän sen huomiotta, koska se on epäolennaista. Haluamme antaa vastauksen radalla, hän jatkoi.

Vettel kertoo Verstappenin lausunnon kertovan paljon nykypäivän ilmiöstä. Kaikilla on jotain sanottavaa, mutta aiemmin tällaiset puheet olisi helpommin jätetty omaan arvoonsa.

– Teitä (mediaa) varmasti kiinnostaa minun vastaukseni takaisin eikä minulla ole paljoa mielenkiintoa siihen muuta kuin, että paras tapa vastata on palata normaaliin toimintaan.

Ferrari perusteli Austinissa, ettei sen suoravauhtien putoaminen johtunut suinkaan moottoritehojen katoamisesta, vaan rataa varten tehdyistä aerodynaamisista ratkaisuista, joilla haettiin parempaa vauhtia mutkiin.

Vettelin mukaan Ferrarin moottori on edelleen sarjan tehokkain, mikä on mahtava suoritus lajia viisi vuotta hallinnutta Mercedestä vastaan.

– Olemme olleet parin kuukauden ajan edellä. Toivottavasti se pysyy tällaisena seuraavat viisi vuotta. Minua ei kiinnosta, mitä ihmiset ajattelevat tai sanovat, Vettel totesi.

Lue myös:

    Uusimmat