F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Johtuvatko Sebastian Vettelin suuret ongelmat Ferrarin tylystä yllätyspäätöksestä? F1-pomolta suora mielipide – "Hän on järkyttynyt"

0:46
Videolla Sebastian Vettelin mietteitä F1-kauden avauskisan jälkeen.

F1-sarjan urheilupomo Ross Brawn uskoo, että Sebastian Vettelin avauskisan suuret haasteet juontavat juurensa Ferrarin taannoiseen sopimuspäätökseen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari yllätti monet aiemmin keväällä ilmoittamalla, ettei Sebastian Vettel jatka italialaistallissa tämän kauden jälkeen. Vettelin saappaisiin astuu Carlos Sainz, joka kilpailee tällä kaudella vielä McLarenilla.

Vettel ilmoitti Itävallan osakilpailun alla, että Ferrarin päätös tuli saksalaiselle täysin puun takaa. Vettelin mukaan jatkosopimuksesta ei edes koskaan neuvoteltu.

Päätöskauttaan Ferrarilla ajavan Vettelin avauskilpailu sujui mollivoittoisesti. Ensin Vettel jäi aika-ajoissa päätösosion ulkopuolelle. Sunnuntaina Vettelin haasteet jatkuivat ja saksalaistähti onnistui nousemaan pisteille vain vaivoin.

F1:n urheilupomo Ross Brawn uskoo, että Vettelin haastavan viikonlopun taustalla piilee Ferrarin kehnon suorituskyvyn lisäksi myös hänen sopimustilanteensa.

– Se oli vaikea startti Sebastianin viimeiselle Ferrari-kaudelle. Kaikenlaista on täytynyt pyöriä hänen päässään sen jälkeen, kun hän sai tietää, ettei Ferrari halua hänen palveluksiaan ensi kaudella, Brawn pohtii Reutersin mukaan.

Vettel sortui avauskisan aikana myös karuun ja helppoon ajovirheeseen, kun hän pyörähti yrittäessään epätoivoisesti ohi Carlos Sainzista. Ferrarin yllätyspäätös näkyy Brawnin mukaan myös radalla.

– Välillä asiat, jotka saavat kuljettajan herpaantumaan, ovat hiuksenhienoja. Sebastian on vaikuttanut olevan yllättynyt ja järkyttynyt tapahtuneesta. Sen täytyy olla häiriötekijä, ymmärrettävästi kylläkin, Brawn sanoo.

1:04
Vettel teki karun ajovirheen Itävallan osakilpailussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja