Nico Rosberg nauraa Lewis Hamiltonin selitykselle Valtteri Bottaksen ulosajossa: ”Harmaalla alueella, vaikka osa olisikin totta”

Lewis Hamiltonin kommentit Valtteri Bottaksen ulosajopaikan ohittamisesta ovat entisen tallikaverin Nico Rosbergin mukaan osoitus Mercedes-mestarin älykkäästä mediapelistä, mutta liikkuvat todenmukaisuudessaan varsin harmaalla alueella.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton oli ensimmäinen kuski, joka osui paikalle, kun Bottas ajoi seinään lauantain aika-ajoissa radan viimeisessä mutkassa. Ratavirkailijat eivät ehtineet reagoimaan tilanteeseen keltaisilla lipuilla ennen kuin Hamilton oli jo ohittanut paikan.

Vasta seuraavana tulleet Ferrarin Sebastian Vettel ja Red Bullin Max Verstappen saivat määräyksen hidastaa vauhtiaan. Verstappen ei totellut ja sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen, joka pudotti hänet kisan lähtöjärjestyksessä neljänneksi.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi vahvisti, ettei Hamiltonia ollut tarpeen tutkia, sillä häntä ei vielä ehditty varoittaa keltaisilla lipuilla. Rosberg naurahtaa kommenteille, joilla Hamilton puhui itsensä kuiville epäilyksistä.

– Poliittisesti se viesti, jonka hän antaa medialle, on aika vakuuttava. Hän on superfiksu siinä, mitä sanoo. Hän sanoo, että ”kun näin ulosajon, olin jo mennyt siitä ohi, joten en voinut enää nostaa jalkaa kaasulta”, Rosberg kertoo YouTube-yhteenvedossaan.

– Tuo on aina vähän harmaalla alueella, vaikka siinä olisikin osa totta. Hän on aina todella fiksu noiden asioiden kanssa, Rosberg tietää.

Vuoden 2016 maailmanmestari ehdottaa vastaaviin tilanteisiin sääntömuutosta, jonka mukaan kuskin pitäisi nostaa jalkaa kaasulta jo nähdessään onnettomuuden eikä odottaa ratavirkailijoilta tai kilpailujohdolta viiveellä tulevaa ohjetta.

– Ehkä se olisi ajattelemisen arvoista. Kyse on vain turvallisuudesta, joka on kaikista tärkein asia noissa tilanteissa.

– Voin ymmärtää Maxin turhautumisen siinä, että hän saa rangaistuksen ja Lewis ei, vaikka rangaistus oli silti perusteltu, Rosberg toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat