Ferrari-pomo suorastaan yllyttää vihjailevia kilpailijoita protestiin: ”Sitten voisimme osoittaa, kuinka tyhmiä he ovat”

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto alkaa olla sen verran kyllästynyt kilpailijatiimien vihjailuihin, että toivoo näiden tekevän protestin teknisistä ratkaisuistaan, jotka on kerta toisensa jälkeen todettu sääntöjenmukaisiksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari teki kesätauon jälkeen valtavan harppauksen suorituskyvyssään ja meni moottoritehoissa ohi F1-sarjaa hallinneen Mercedeksen. Kuuden peräkkäisen paalupaikan putki on enää yhden vajaa punaisten kaikkien aikojen ennätyksestä.

Meksikossa Red Bull nousi yllättäen nopeimmaksi aika-ajossa eikä Ferrarin vauhti riittänyt tälläkään kertaa kisamitassa Mercedeksen kyytiin. Suoranopeudet ovat silti yhä omassa luokassaan, mikä herättää kilpailijoissa epäilyksiä.

Toistaiseksi Mercedes ja Red Bull eivät ole onnistuneet osoittamaan, millä kikalla Ferrari vauhtinsa kehittää. Jos ne löytäisivät jotain hämäräperäistä, asia vietäisiin Kansainvälisen autoliiton FIA:n tutkittavaksi. Tähän Ferrarin tallipomo Mattia Binotto suorastaan kannustaa vastustajia.

– Olisin tyytyväinen siitä, koska sitten voisimme osoittaa, kuinka tyhmiä he ovat, ja lopettaa huhut, Binotto jyrähtää Autosport-lehden mukaan.

Lehti jututti viikonlopun aikana monia tallipomoja Ferrarin tilanteesta. Mahdollisesta protestista ei ollut laajalti tietoa, mutta yksi tallipomo oli todennut, ettei voi puhua asiasta mitään. Vastalause olisi Autosportin mukaan viety jo eteenpäin, jos Ferrari olisi dominoinut kisasunnuntaita. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoo konkreettisesti, millaisista eroista suoranopeuksien osalta puhutaan.

Sebastian Vettel oli suoralla 0,89 sekuntia nopeampi, Horner tokaisi Sky Sportsille.

– Kun katsot kaikkia muita, niin (Red Bullin) Honda-moottori on nyt päässyt aika lähelle Mercedeksen tasoa. Samoin Renault on aika lailla samoissa lukemissa. Ferrari on nyt mittapuuna. Ero ei ole mikään pieniä, vaan valtavan suuri. Sitä yritämme kovasti saada mutkissa kiinni, Horner jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat