F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettel oli vähällä lopettaa uransa – kertoi, miksi tarttui Aston Martinin tarjoukseen: "Odotan innolla, että pääsen todistamaan tämän"

3:05
Ferrari tiedotti Sebastian Vettelin lähdöstä toukokuussa. Vettel ehti olla noin neljä kuukautta ilman ensi kauden tallipaikkaa.

Sebastian Vettel on vakuuttunut siitä, että hän ja Aston Martin voivat saavuttaa yhdessä menestystä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ensi kaudella Aston Martiniksi nimensä vaihtava Racing Point tiedotti Vettelin sopimuksesta torstaina aamupäivällä. Sopimuksen kestoksi kerrottiin "2021 ja siitä eteenpäin". Vettel ei halunnut torstai-iltapäivän lehdistötilaisuudessa täsmentää muotoilua.

– En puhu sopimuksista julkisesti. Sopimuksen julkistaminen tuli hieman yllättäen, mutta hyvä, että se on nyt julki. Asia on selvä sekä minulle että muille, Vettel sanoi.

– Siitä ei ole kauan, kun asiasta sovittiin. Tallista lähtevän Sergion (Pérezin) tilanteesta tiedotettiin eilen illalla, ja mielestäni oli oikein toimia välittömästi.

Sen Vettel paljasti, että päätös uran jatkamisesta Aston Martinilla ei ollut helppo. Lopettaminenkin oli lähellä.

– Se oli lähellä. En tiedä, miten asiaa voi mitata, mutta se oli siinä mielessä lähellä, että minulla oli paljon ajatuksia. Päätin, että minun täytyy asettaa itseni etusijalle ja valita se, mikä on parasta minulle. Uskon, että se, mitä olen nyt päättänyt, on parasta minulle, ja odotan innolla, että pääsen todistamaan tämän.

– Uskon tallin mahdollisuuksiin menestyä. Se on todistettu osittain jo tällä kaudella, ja uskon, että lisää on tulossa. Tallin suoritukset ovat olleet rohkaisevia, ja entistä rohkaisevampaa on ajatella, miten säännöt muuttuvat ja tallien väliset erot tasoittuvat. Tallilla on ensimmäistä kertaa käytössään yhtä paljon rahaa kuin muilla, ja he pystyvät näyttämään, mitä osaavat.

145 miljoonan dollarin kulukatto astuu voimaan ensi kaudella, mutta uudet autot otetaan käyttöön vasta 2022. Vielä ensi kaudella Vettel ei lähde tavoittelemaan kuuta taivaalta.

– Täytyy olla rehellinen ja realistinen. Mestaruuden voittaminen ensi kaudella on mahdollista vain Mercedeksellä, ja heidän molemmat paikkansa on viety. Aston Martinilta on lupa odottaa paljon enemmän kuin olemme nähneet viime vuosina. Suurin syy on se, että aiemmin heillä ei ole ollut yhtä paljon rahaa kuin muilla, mutta nyt säännöt muuttuvat heidän kohdaltaan suotuisiksi: talli kasvaa, kun taas isojen tallien pitää leikata kuluja.

– Monet asiat tekevät minut luottavaiseksi ja iloiseksi, mutta vain aika kertoo, mitä tapahtuu. Projekti on kuitenkin jännittävä. Haluan kilpailla kärkipäässä, en häntäpäässä, ja tämä talli antaa minulle siihen mahdollisuuden.

Kuusi Ferrari-kauttaan Vettel paketoi jo tässä vaiheessa tyhjentävästi.

– En mennyt Ferrarille vain päästäkseni Ferrarille. Menin voittamaan mestaruuksia, ja siinä mielessä voi sanoa, että epäonnistuin. Emme voittaneet mestaruuksia, mutta meillä oli hyviä hetkiä. Opin myös tuntemaan ihmisiä, jotka auttoivat minua paljon, ihmisiä, joista tuli mahdollisesti jopa elinikäisiä ystäviä.

– En halua katua tai kaivata vuosiani Ferrarilla. Se on iso osa elämääni, ja se on ollut alusta asti erityinen paikka minulle, sillä seurasin Michaelin (Schumacherin) kisoja, kun hän ajoi Ferrarilla. Halusin menestyä paremmin kuin menestyin. Annoin kaikkeni, mutta molempien osapuolten on nyt aika siirtyä eteenpäin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja