F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-sarjan jättävä tallipäällikkö kertoi lähtönsä taustoista – aikoo vaihtaa viimein nimensä: "On kiehtovaa saada tietää, kuka olen, kun en ole Claire Williams"

4:40
Williamsin perhe vetäytyi F1-radoilta: mitä ikonisessa tallissa tapahtuu seuraavaksi?

Williamsin apulaistallipäällikkönä vuodesta 2013 lähtien toiminut Claire Williams odottaa jo elämää ilman F1-maailman paineita. Ja sitä, että voi vihdoin vaihtaa nimensä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viikonoppuna Mugellossa ajettava Toscanan GP on ensimmäinen kerta yli 50 vuoteen, kun Williamsin legendaarinen moottoriurheiluperhe ei ole mukana F1-sarjassa. Frank Williamsin perustama talli jatkaa kyllä toimintaansa Williams-nimellä, mutta talli on ollut elokuusta lähtien yhdysvaltalaisen sijoitusyhtiön Dorilton Capitalin omistuksessa.

Seitsemän ja puolen vuoden ajan tallia pyörittänyt Frank Williamsin Claire-tytär siirtyi apulaistallipäällikön tehtävästä syrjään viime viikonloppuna ajetun Italian GP:n jälkeen. Uudet omistajat olisivat halunneet pitää Williamsin vastedeskin tallin johdossa, mutta hän ei halunnut enää jatkaa. Tallipäällikkönä toimii toistaiseksi Simon Roberts.

– Haluan tehdä selväksi, että se (jättäytyminen sivuun) oli minun henkilökohtainen päätökseni. Rakastan tätä tallia. Olen aina rakastanut. Toivottavasti ihmiset ymmärtävät, että minulle olisi ollut erittäin vaikeaa työskennellä jollekin muulle, Claire Williams sanoi Motorsport-Totalin mukaan.

– Johdin tallia seitsemän vuoden ajan kuin omaani. Vuodatin verta, hikeä ja kyyneleitä. Tämä on kova ala. Annoin kaikkeni. Talli on kuin tyttäreni, jota minun täytyi suojella. Koin sen velvollisuudekseni. Nyt talli ei ole enää meidän, enkä uskonut, että pystyisin enää paneutumaan tehtävään samalla tavalla.

Kun Williams sanoo rakastaneensa tallia "aina", hän todella tarkoittaa sitä. Williams, 44, syntyi 10 kuukautta ennen kuin hänen isänsä ja Patrick Head perustivat Williams Grand Prix Engineeringin vuonna 1977.

– Talli on määrittänyt minua. Se on ollut koko identiteettini elämäni alusta asti, Williams sanoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Kasvoin kiinni tähän lajiin, mutta en koskaan kokenut kohtalokseni työskennellä tallissa puhumattakaan siitä, että johtaisin sitä. Tiedän, että ihmiset sanovat minun saaneen tehtäväni vain, koska olen Frankin tytär. Tietysti sain! Sehän tässä on koko jutun pointti.

Vaikka Williamsilla ei siis ole enää virallista roolia tallissa, hän kuitenkin auttaa uusia omistajia ennalta määrittelemättömän siirtymäkauden ajan. Sen jälkeen hän odottaa jo seesteistä perhe-elämää tallin Groven-tehtaan ja F1-ratojen ulkopuolella. Erityisesti Williams on iloinen siitä, että voi viimein viettää aikaa aviomiehensä Marc Harrisin ja heidän pian kolme vuotta täyttävän poikansa kanssa.

– Muutos on suuri, koska olen juossut viimeiset 18 vuotta ympäriinsä kuin idiootti. Kun johtaa tallia, töitä tehdään vuorokauden ympäri, viikosta toiseen. En usko, että olen pitänyt apulaistallipäällikkönä toimiessani ainuttakaan sellaista lomaa, jota ei olisi keskeytetty jonkin asian vuoksi. Odotan aikaa ilman stressiä, sitä, ettei minun tarvitse huolehtia asioista, Williams sanoi Sky Sportsille.

– On kiehtovaa saada tietää, kuka olen kaiken tämän ulkopuolella, kun en ole Claire Williams vaan Claire Harris. Se on avioliiton kautta nimeni, jota en ole vielä ottanut käyttöön.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja