Sebastian Aho tekee kovaa jälkeä – nousi esiin ratkaisuhetkillä: "Hän on supertähteyden kynnyksellä"

Tulosruuutu 28.5.: Sebastian Aho lähetti Nashville Predatorsin kesälomalle

Sebastian Aho ratkaisi Carolina Hurricanesille voiton Nashville Predatorsia vastaan pelatun pudotuspelisarjan kuudennessa ottelussa ja vei joukkueensa kahdeksan parhaan joukkoon.

Aho viimeisteli kaksi maalia, kun Carolina voitti jatkoerään venyneen ottelun 4–3. Maaleista ensimmäinen nosti Carolinan maalin päähän, jälkimmäinen oli jatkoerässä syntynyt ratkaisumaali, jota edelsi Ahon ottama hyökkäyspään aloitusvoitto.

Viidettä kauttaan NHL:ssä pelaava Aho on ollut Carolinalle ratkaisevan tärkeä pelaaja heti alusta lähtien. Jeff Skinner vei joukkueen sisäisen pistepörssin nimiinsä Ahon debyyttikaudella 2016–2017, mutta neljän viime kauden aikana ykkönen on ollut joka kerta Aho.

Nashville-sarjassa Aho oli kaukalon tehokkain tehtyään kuudessa ottelussa seitsemän (5+2) tehopistettä.

Kolmen viime kauden aikana Aho on pelannut pudotuspeleissä neljä sellaista ottelua, jossa sarja on ollut katkolla Carolinalle. Näissä otteluissa hän on tehnyt kahdeksan (6+2) tehopistettä. Päävalmentaja Rod Brind'Amour ylsi omalla urallaan 16 vastaavassa ottelussa niin ikään kahdeksaan (2+8) tehopisteeseen. Tilastoykkönen on Eric Staal, joka teki Carolinalle 12 ratkaisuottelussa kymmenen (4+6) tehopistettä.

Juttu jatkuu Twitter-upotuksen jälkeen.

Ahon hyvyys ei tietenkään perustu pelkkiin tehopisteisiin. Tämä tuotiin ilmi muun muassa NHL Tonight -ohjelmassa, jossa juontaja Jamison Coyle ja asiantuntija Kevin Weekes paketoivat juuri päättynyttä Nashville-sarjaa.

– Sebastian Aho on aina viihdyttävä. Runkosarjassa 24 maalia 56 pelissä. Nyt viisi maalia kuudessa pelissä. Onko hän supertähti NHL:ssä? Coyle heitti.

– Hän on aivan supertähteyden kynnyksellä, Weekes vastasi ja jatkoi sitten:

– Hänessä on mielenkiintoista se, että kun hän tuli NHL:ään, hän ei pelannut sentterinä. Hän ansaitsi sen vastuun päävalmentaja Rod Brind’Amourilta kokemuksen myötä. Hän pystyy pelaamaan pienessä tilassa ja tekemään ratkaisuja kiireessä. Hän on pelaajana isompi kuin hänen kokonsa antaa ymmärtää. Hän on yksi kirkkaista nuorista pelaajista liigassamme, ja hänellä on edessään loistava tulevaisuus.

Lue myös:

    Uusimmat