Jäätävää jälkeä! Mikko Rantanen liittyi harvinaiseen joukkoon: "Huippupelaaja, huippukausi"

Suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen teki kauden 30. maalinsa jääkiekon NHL:ssä, kun Colorado kukisti Los Angelesin maalein 3–2. Hän teki 1–1-tasoituksen ylivoimalla avauserän alkupuolella.

Rantanen saavutti 30 maalin rajan myös kaudella 2018–19, jolloin hän viimeisteli kaikkiaan 31 kertaa. Nyt tahti on ollut huomattavasti kovempi, kun 30 maalin tekemiseen meni 48 ottelua. Kaksi vuotta sitten hän tarvitsi 69 ottelua ja pelasi tuolla kaudella kaikkiaan 74 runkosarjaottelua.

NHL:n verkkosivujen mukaan Rantanen on historian kolmas pelaaja, joka teki Coloradolle 30 maalia alle 50 ottelussa. Joe Sakic pystyi temppuun 44 ottelussa kaudella 1995–96 ja Nathan MacKinnon 49 ottelussa viime kaudella.

– Hän on huippupelaaja, ja hänellä on ollut huippukausi. Viime kaudella oli loukkaantumisia, ja hänen täytyi selvittää vastoinkäymiset, päävalmentaja Jared Bednar viittasi Rantasen kauteen, joka tuotti 19 runkosarjaosumaa.

– Mutta tällä kaudella hän on ollut kunnossa koko ajan, ottanut johtajan roolin ja ollut eron tekevä pelaaja joka ilta huolimatta siitä, kenen kanssa hän on pelannut.

NHL-uransa aikana Rantanen on hyötynyt paljon MacKinnonin kanssa pelaamisesta ja päinvastoin. Lauantain vastaisena yönä suomalainen todisti jälleen pärjäävänsä ilman, kun MacKinnon paranteli alavartalovammaansa.

Hintz ja Kiviranta pitivät pudotuspelihaaveen hengissä

Colorado on varmistanut pudotuspelipaikan, mutta esimerkiksi Dallasilla riittää jännitettävää. Dallas kukisti Tampa Bayn 5–2, kun Roope Hintz rohmusi pisteet 1+2, Joel Kiviranta 1+1 ja Miro Heiskanen 0+1.

Hintzin yhteispeli Joe Pavelskin (2+2) kanssa on sujunut läpi kauden. Vajaan puolet runkosarjasta pelannut Kiviranta on ollut oiva lisä ketjuun.

– Olemme pelanneet hyvän kauden yhdessä. Olemme löytäneet toisemme hyvin kaukalossa ja tykkäämme pelata toistemme kanssa. Tämä on isoin asia, Hintz kuvaili NHL:n verkkosivuilla dynaamisen trion suorituksia.

Dallas jahtaa Nashvilleä, joka on kerännyt kaksi pistettä enemmän. Molemmilla on jäljellä kaksi ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja