NHL:n suomalaiset: Sebastian Aho löi pisteen Pekka Rinteen uralle? Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi isossa roolissa

Nashville Predators oli selkä seinää vasten ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan. Carolina johti ottelusarjaa kuudenteen otteluun lähdettäessä voitoin 3–2.

Mikael Granlund vei Nashvillen 2–1-johtoon toisen erän alussa. Maali oli Granlundille toinen tämän kauden pudotuspeleissä.

Granlund syötti vielä Ryan Johansenin 3–1-maalin muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Sebastian Ahon ylivoimaosuma toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla herätti Carolinan taistelemaan.

Dougie Hamiltonin tasoitusmaali kolmannessa erässä vei joukkueet jo neljännen kerran peräkkäin jatkoerään. Voiton ja jatkopaikan Carolinalle ratkaisi kevään viidennen pudotuspelimaalinsa tehnyt Aho, joka ohjasi kiekon verkkoon aivan Granlundin nenän edestä. Jatkoerää ehdittiin pelata vain reilu minuutti.

Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 27 laukausta. Nashvillen luukkuvahtina toimineelle Pekka Rinteelle kyseessä saattoi hyvin olla NHL-uran viimeinen ottelu. Rinteen, 38, sopimus päättyi tähän kauteen, eikä hänen jatkoaikeensa ole toistaiseksi tiedossa.

Armia osui kahdesti

Montreal Canadiens onnistui pitkittämään omaa ottelusarjaansa Toronto Maple Leafsia vastaan, kun joukkue voitti jatkoerään venyneen viidennen mittelön 4–3. Toronto johtaa ottelusarjaa luvuin 3–2. Jatkoon pääsee neljällä voitolla.

Suomalaishyökkääjä Joel Armia teki tämän kauden ensimmäiset pudotuspelimaalinsa, kun hän vei Montrealin kahden maalin johtoon ensimmäisessä erässä. Toisen erän alussa Jesperi Kotkaniemi kasvatti johtoa vielä yhdellä maalilla, mutta sitten alkoi kotijäällään pelanneen Toronton takaa-ajo.

Lukemat vaihtuivat 3–3:een, kun päätöserää oli pelaamatta kahdeksan minuuttia, ja ratkaisu haettiin jatkoerästä. Sitä ehdittiin pelata vain 59 sekuntia, kunnes Nick Suzuki ratkaisi Montrealille elintärkeän voiton.

Hakanpää    CAR 0+0  0 0 2   -     15:30

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.