Seattlessa avattiin Dylan-näyttely

Seattlessa avattiin viime viikonloppuna laulaja ja lauluntekijä Bob Dylanin elämästä kertova Bob Dylan's American Journey 1956-1966 -niminen näyttely. Näytteillä on tavaroita Dylanin uran alkuvaiheilta sekä harvinaisia, julkaisemattomia levytyksiä ja käsinkirjoitettuja sanoituksia.

Näyttely on ensimmäinen Dylanin töistä tehty täydellinen näyttely. Siinä esitellään Dylanin uran alkuvaiheet, kun hän muutti New Yorkiin, tapasi laulaja Woody Guthrien, julkaisi ensimmäiset albuminsa ja aloitti sähköisen kautensa Newportin folkfestivaaleilla vuonna 1965.

Näyttely alkaa Dylanin high school -vuosikirjasta ja päättyy vuonna 1966 tapahtuneeseen moottoripyöräonnettomuuteen, jota monet pitävät Dylanin parhaan luovan kauden loppuna. Dylan auttoi näyttelyn pystyttämisessä managerinsa välityksellä. Monet näytteillä olevista esineistä on lainattu yksityiskokoelmista.

Näyttely on näillä näkymin Seattlessa koko ensi vuoden. Seuraavien vuosien aikana se kiertää myös useissa muissa paikoissa, kuten Clevelandin Rock and Roll Hall of Famessa.

Lue myös:

    Uusimmat