Seattlen uusi GM paljastaa minkälaisen joukkueen haluaa – näitä ominaisuuksia vaalitaan: "82 ottelussa ei ole aina kivaa"

Seattlen uuden NHL-seuran historian ensimmäinen GM Ron Francis tietää jo, minkälaisia pelaajatyyppejä haluaa joukkueeseensa, käy ilmi TSN:n haastattelussa.

Jääkiekko on muuttunut pelinä ja muuttuu koko ajan. Tämän on huomannut myös Francis, joka on toiminut GM:nä myös Carolina Hurricanesissa. 

Aiemmin tällä viikolla hänet valittiin Seattlen uuden NHL-joukkueen historian ensimmäiseksi GM:ksi. 

– Tänä päivänä peli on niin nopeatempoista, että sinun on pakko pystyä luistelemaan. Haluan joukkueeni olevan kilpailullinen, jossa on paljon luonnetta. 82 ottelussa ei aina ole kivaa ja helppoa, joten haluan, että joukkueessa on luonnetta, jonka avulla voi mennä vaikeiden aikojen läpi, Francis toteaa TSN:lle. 

Francis ei kuitenkaan halua joukkueeseensa pelkästään luonnetta, heartsia ja ballseja. Hän haluaa myös pelaajilla olevan ominaisuuksia, joiden avulla voi pelata peliä nykyajan vaatimusten mukaisesti. 

– Tykkään taidosta ja kiekkoälystä. Se ei olisi pahitteeksi, jos olisi vielä vähän kokoa ja kovuutta kokoonpanossa pudotuspelejä varten, Francis kuvailee. 

Francis pääsee myös valitsemaan Seattlen joukkueen historian ensimmäisen päävalmentajan, kuten myös pelaajatarkkailuosaston. 

Hänellä onkin jo selkeä visio, minkälaisen valmentajan haluaa joukkueensa peräsimeen. 

– Yksi asia, jota etsin on kokemus ja nimenomaan kokemus NHL:stä. Valmentajan pitää käsitellä kaikkia eri pelaajia, jotka ovat pelanneet eri ketjuissa, eivätkä ole ikinä viettäneet aikaa keskenään, joten haluan jonkun, jolla on kokemusta tästä. 

 

Lue myös:

    Uusimmat