Mainos

SDP toivoo Jungneria ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin

SDP toivottaa Ylen toimitusjohtajan paikalta väistyvän Mikael Jungnerin tervetulleeksi ehdokkaakseen ensi vuoden eduskuntavaaleihin, jos paluu politiikan pariin vain kiinnostaa.

- Jungner olisi erinomainen ehdokas. Ihmisiä, joilla on yhtä aikaa kokemusta, osaamista ja luovuutta, tarvitaan nyt politiikassa, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoo.

Espoossa asuva Jungner olisi Heinäluoman mielestä sopiva ehdokas kotikulmillaan. Uudenmaan vaalipiirissä olisi kysyntää nimekkäälle ehdokkaalle, kun pitkäaikainen kansanedustaja Antti Kalliomäki ei asetu enää ehdolle. Heinäluoman sanoin Kalliomäen jäljiltä "aika iso ovi on auki".

Myös SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mielestä Jungnerilla olisi visionäärisenä ihmisenä paljon annettavaa politiikassa. Urpilaisen mukaan mahdollisesta ehdokkuudesta ei ole keskusteltu Jungnerin kanssa.

- Jungnerin näytöt Yleisradiossa olivat sellaiset, että uskoimme hänen voivan jatkaa siellä toimitusjohtajana, Urpilainen sanoo.

Ennen uraansa Yleisradiossa ja Microsoftissa Jungner hankki tuntumaa politiikan sisäpiireihin työskentelemällä pääministeri Paavo Lipposen (sd.) läheisenä avustajana.

Pari viikkoa sitten Jungner sanoi Verkkoapilan haastattelussa, ettei ole pyrkimässä takaisin politiikkaan. Nyt uudessa tilanteessa hän ei sulje sitäkään mahdollisuutta pois. Jungner sanoi Aamulehden haastattelussa sulattelevansa tilannetta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.