Mainos

SDP on närkästynyt Jäätteenmäen menettelytavoista

SDP:n eduskuntaryhmä tuomitsee pääministeri Anneli Jäätteenmäen menettelytavat Irak-vuotoa koskevassa asiassa. Tänään koolla ollutta ryhmää närkästytti erityisesti se, että pääministeri on vetänyt sotkuun mukaan presidentti-instituution.

SDP:n kansanedustajat eivät halunneet vielä tänään käsitellä kysymystä siitä, nauttiiko Jäätteenmäki ryhmän luottamusta ja miten luottamus mitataan eduskunnassa. Ryhmä haluaa ensin lisätietoja vuodosta. -Edellytämme, että tietoa alkaa vihdoinkin tulla oikeassa muodossa, puheenjohtaja Jouni Backman ilmoitti.

Ryhmä keskusteli ainoastaan Jäätteenmäen menettelytavoista, joita se ei halunnut hyväksyä. Hallituksen kohtalon arviointi on edessä vasta myöhemmin.
-Spekulointi hallitusyhteistyön jatkumisella ei ole vielä ajankohtaista, Backman huomautti. Siihen liittyy sekä puolueiden välisen yhteistyön jatkaminen että kysymys pääministerin roolista. Kyse on Backmanin mukaan sekä Jäätteenmäen toiminnasta ennen vaaleja että niistä lausunnoista, joita hän on antanut Irak-vuodosta pääministerin asemassa.

SDP:n ryhmä varautuu siihen, että se kokoontuu uudelleen lähipäivinä ja myös juhannuksen jälkeen. Mitään muodollista pikaratkaisua luottamuskysymyksessä tiedonantomenettelyn avulla ryhmä ei hyväksy, vaan asia pitää puhua ensin loppuun saakka halki.

Backman ennusti, että käsittely eduskunnassa menee väkisinkin yli juhannuksen. Alkuperäisen istuntosuunnitelman mukaan kansanedustajien pitäisi päästä kesälomalle jo kuluvan viikon torstaina. Illan neuvotteluissa kuitenkin sovittiin, että aikataulu pitää ja pääministerin ilmoitus Irak-vuodosta annetaan jo huomenna.

Selvittelyn vaikeutena on se, että poliisitutkimukset ovat vielä kesken. SDP:n ryhmää kiinnostavat muutkin seikat kuin nyt julki tullut vuotaja. Asiakirjoja on Backmanin mukaan ollut liikkeellä useampiakin ja niiden mahdollinen yhteys toisiinsa tulisi selvittää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.