Mainos

SDP:n Tuomioja lisäisi kuntien avustuksia budjetissa

Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Erkki Tuomioja on tyytyväinen hallituksen budjettineuvottelujen tähänastisiin tuloksiin ja uskoo, että lopuistakin asioista voidaan sopia ilman suurempia ongelmia.

Laihakin sopu on isoa riitaa parempi asia eikä sopu tässä tapauksessa ole edes laiha, vaan sopusuhtainen, Tuomioja kiitteli eduskuntaryhmänsä työvaliokunnan ja SDP:n ministeriryhmän yhteiskokouksessa tänään Imatralla.

Neuvotteluja vielä vaativista asioista Tuomioja mainitsi erityisesti budjetin kuntarahat. Tuomiojan mielestä vaikeimmassa tilanteessa olevien kuntien asemaa pitää helpottaa, kun yhteisöverouudistusta vielä hiotaan.
-Kun tilanteet eri puolilla maata vaihtelevat suuresti, on turvattava se, että kuntien harkinnanvaraisiin avustuksiin on riittävästi budjettiresursseja, Tuomioja sanoi.

Tuomioja letkautti avajaispuheessaan budjettivalmisteluja vetänyttä valtiovaraiministeri Sauli Niinistöä (kok.). Tuomiojan mielestä Niinistö järjesti neuvotteluissa "tarpeettoman ylimääräisen kiemuran" nostamalla julkisuuteen "uusia hallitusohjelman kanssa ristiriitaisia pyrkimyksiä".
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.