Mainos

SDP:n ”kapinakolmikko” kiistää puheenjohtajapelin: Keskustelu karannut käsistä

Kansanedustaja Timo Harakan (sdp.) viime viikon seminaaripuhe puolueen talouspoliittisesta uudistamisesta on herättänyt keskustelun puheenjohtaja Antti Rinteen haastamisesta ensi vuonna.

Harakan tukijoiksi on mielipidekirjoittelussa nimetty niin ikään seminaarissa puhuneet, kansanedustajat Sanna Marin ja Nasima Razmyar.

Keskustelu alkoi, kun Iltalehden politiikan toimittaja Olli Ainola oli paikalla seminaarissa. Sekä Marin että Razmyar kiistävät käyneensä kampanjakeskustelua.

– Höpö höpö, en ole sellaisessa keskustelussa ollut, enkä sellaista tunnista. Timo [Harakka] on loistava, superhieno ajattelija, Razmyar toteaa.

– Kyse ei ollut mistään kampanja-avauksesta, vaan siitä, että puolue virittelisi keskustelua ja seuraaviin vaaleihin niitä teemoja, mitä meidän pitäisi nostaa esiin, Marin sanoo.

Harakan talouspoliittinen seminaaripuhe käsitteli etenkin puolueen suhdetta markkinatalouteen, varapuheenjohtaja Marin keskittyi puheessaan ympäristö- ja ilmastopolitiikkaan ja Razmyar koulutus- ja sivistyspolitiikkaan. Kolmikko on ehditty julkisuudessa nimetä kapinatrioksi.

Kansanedustaja Harakan mukaan seminaarin alustuksissa ei ollut ”yhteistoimintaa”, vaan kukin kansanedustaja piti alustuksen omista teemoistaan.

– On harmillisesta se, että Sanna [Marin] ja Nasima [Razmyar] on laitettu tilille minun sanomisistasi, Harakka toteaa.  

Razmyar pitää seminaarin jälkipuintia valitettavana tapana referoida käytyä keskustelua, jonka mittasuhteet ovat hänen mukaansa riistäytyneet käsistä. Marin puolestaan katsoo, että seminaarista on haluttu tehdä henkilökysymys, jota se ei ole missään vaiheessa ollut.

– Se on sääli, jos halutaan kaikesta tehdä aina henkilökysymyksiä tai tämän tyyppisiä kampanjointikysymyksiä. Kyse on kuitenkin ihan tavanomaisesta poliittisesta toiminnasta puolueiden sisällä, jollaista pitäisi olla enemmän, Marin sanoo.

– En tunnista julkisuudessa käytyä keskustelua, jossa ihmisiä asetetaan vastakkain, kun asiaa katsoo sisältäpäin. Minulla on entistä vahvemmin tekemisen meininki, hyvä fiilis ja luottavainen olo, Razmyar totaa.

Puheenjohtaja Rinnettä Harakka ei ole sanojensa mukaan haastamassa ”todellakaan”.

– En ole. On erittäin kurjaa, jos avoin ja uudistava keskustelu tulkitaan aina henkilökohtaisesti. Se on vahingollista ja harmillista, kun aito tavoite on käydä keskustelua siitä, millä tavalla SDP voisi johtaa Suomea tulevaisuudessa, Harakka sanoo.

Harakan mukaan puolueen puheenjohtaja Rinne on ollut tietoinen hänen puheenvuorostaan etukäteen.

– Rinne on toivonut avointa keskustelua, suosinut ja kannustanut siihen, Harakka sanoo.

Rinne kirjoitti viikonloppuna Facebook-sivuillaan tahtovansa rohkaista SDP:n jäseniä keskustelemaan jatkossakin uusista ideoista ja ajatuksista. Puheenjohtaja Rinne kieltäytyi kuitenkin kommentoimasta asiaa tänään MTV:n uutisille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.