Mainos

SDP kaavailee lyhyttä vaalikampanjaa

Presidentinvaalikampanjan aikana SDP järjestää Haloselle mm. vähemmän mutta isompia yleisötilaisuuksia.

SDP suunnittelee presidentti Tarja Haloselle lyhyttä vaalikampanjaa. Puoluesihteeri Eero Heinäluoman mukaan puolueen rooli on pienempi, koska kampanjaa käy istuva presidentti.

Presidentti Halonen ilmoitti jatkohaluistaan eilen iltapäivällä. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes ehti jo hermostua, kun Halosen ilmoitus viipyi, sillä hän pelkäsi muiden puolueiden saavan etumatkaa.

Vasemmistoliitto onkin ainoa eduskuntapuolue, joka ei aseta omaa ehdokasta. Halosen ulkopoliittiset mieltymykset eli globalisaatio, ihmisoikeudet ja maltillinen Nato-linja ovat juuri syitä, miksi vasemmistoliitto haluaa Halosen jatkavan.

- Jos me kerran niin hyvä tyyppi voidaan saada valituksi presidentiksi, miksi tehdä julkisuustemppusyistä kampanjaa ensin jollekin toiselle ehdokkaalle, Siimes linjaa.

SDP:n Eero Heinäluoma ei halua arvioida, kumpi porvariehdokkaista olisi Haloselle haastavampi vastustaja toisella kierroksella. Siimeksen mukaan Vanhanen hallitsee ulko- ja turvallisuuspolitiikan Niinistöä paremmin. Niinistön valtit ovat muualla.

- Niinistön kampanja voi oikein viritettynä vedota nuoriin. Vanhasen hevipappa Japanissa ei oikein mene läpi. Saulilla taas on pilkettä silmäkulmassa, Siimes toteaa.

Heinäluoma puolestaan vakuuttaa että Halosen valinta pyritään ratkaisemaan heti.

- Suomen kansa päättää keitä on toisella kierroksella, jos siihen täytyy mennä. Keskitymme siihen, että Halonen tulee valittua, ja jos mahdollista, jo ensimmäisellä kierroksella, Heinäluoma sanoo.

Siimes puolestaan toivoo, että Halosen vaalityötä vetäisi laajapohjainen kansalaisvaltuuskunta.

Tälläkin kertaa kanslaisvaltuuskunnan keulakuvaa haetaan kulttuurin puolelta. Heinäluoman mukaan kampanjassa huomioidaan, että ehdokas on istuva presidentti. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa vähemmän mutta isompia yleisötilaisuuksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.