Mainos

SDP: Hallitus on myyntifirma

Sosiaalidemokraatit moittivat hallitusta siitä, että se yrittää rahoittaa veronalennuksensa valtion omaisuuden myynnillä. Esimerkiksi hallituksen esitykset Destian, Raskoneen ja Labtiumin myynnistä ovat SDP:n mukaan vakavia virheitä. Muun muassa Destian myyminen voi demarien mielestä johtaa ylihinnoitteluun ja monopoliaseman syntymiseen infrarakentamisessa ja -huollossa.

Demarit korostavat, että valtio-omistus on hyvä työkalu, jolla voidaan edistää työllisyyttä ja yhteiskunnallista vakautta. Nykyisen kaltainen omistajapolitiikka toimii kuitenkin puolueen mielestä täsmälleen päinvastoin.Kannanotossaan SDP:n puoluehallitus toteaa, että "porvarihallituksen johdolla valtio-omistajasta on kehittymässä pelkkä myyntiliike ilman selvää elinkeinopoliittista strategiaa".

SDP odottaa, että valtio merkittävänä omistajana käyttäisi sananvaltaansa omistamissaan yhtiöissä. Valtion tulisi huolehtia omistamiensa yritysten yhteiskuntavastuusta, työllisyydestä sekä alueellisesta kehityksestä aloilla, jotka ovat kansallisesti elintärkeitä. Nyt hallitus on SDP:n mukaan antautunut liian helpolla pörssiyhtiöiden johdon vietäväksi.

SDP:n puoluehallitus vaatii vastuuta myös omistajapolitiikasta vastaavalta ministeri Jyri Häkämieheltä (kok.). Puoluehallituksen mukaan Häkämiehen tulisi aktiivisesti etsiä ratkaisuja eikä keskittyä syyttelemään muita.

SDP vaatiikin, että eduskunta ottaa omistajaohjauksesta päättämisen nopeasti julkiseen ja perusteelliseen käsittelyyn. Se haluaa myös, että hallitus antaa asiasta selonteon eduskunnalle heti alkusyksystä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.