Mainos

Schröder haluaisi euron nousun kuriin

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder toivoo, että Euroopan keskuspankki ryhtyisi toimiin euron kurssinousun jarruttamiseksi. Schröder syyttää vahvaa euroa Saksan talousahdingosta.

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder toivoo, että Euroopan keskuspankki ryhtyisi toimiin euron kurssinousun jarruttamiseksi. Schröder esitti epäsuoran viitteen valuuttaintervention mahdollisuudesta Financial Times -talouslehden haastattelussa.

- Oletan että EKP:tä johtavat älykkäät henkilöt keskustelevat päivittäin siitä, ovatko he tehneet dollarin ja euron vaihtosuhteelle riittävästi Euroopan viennin kilpailukyvyn säilyttämiseksi, Schröder muotoili. Schröder esitti kantansa lehdelle vain muutamaa tuntia sen jälkeen, kun EKP torstaina päätti pitää ohjauskorkonsa edelleen kahdessa prosentissa.

Euroopan keskuspankki ei ole puuttunut valuuttamarkkinoiden toimintaan yli kahteen vuoteen. Sitä ennen tukiostoilla yritettiin vahvistaa euron kurssia, joka tuolloin valui pohjalukemiin dollariin nähden.

Nyt Schröder vierittää osasyyn Saksan talousahdingosta vahvalle eurolle, joka hänen mukaansa haittaa maan vientiä ja jarruttaa kasvua. EKP:n pääjohtaja Wim Duisenberg puolestaan toisti eilen, että EKP on tehnyt osuutensa Euroopan talouskasvun eteen, ja että nyt on hallitusten vuoro toteuttaa tarvittavat reformit.

Pelkästään Schröderin kommentit riittivät siihen, että euron kurssi dollaria vastaan heikkeni hitusen. Varhain tänäaamuna yhdellä eurolla sai 1,1338 dollaria.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.