Mainos

"Schibsted ehkä sittenkin Alma-kisan voittaja"

Ruotsalaisvaikuttaja epäilee Bonnierin maksaneen kovat rahat MTV3:n ja TV4:n hallinnasta digi-tv:n tulon heikentämässä taloustilanteessa.

Ruotsin valtiollisen radioyhtiön SR:n hallituksen puheenjohtaja Ove Joanson arvioi, että mediakonserni Bonnierin sijoitus MTV3:een ja Ruotsin TV4:ään tulee vielä kalliiksi.

Dagens Industrin mukaan Joanson pitää norjalaista Schibstediä kanavista käydyn tarjouskilpailun voittajana.

- Ehkä vanhat ystäväni Schibstedissä eivät olekaan häviäjiä. Ehkä he ovat fiksumpia kuin on ymmärretty, Joanson arvioi lehdessä.

Joansonin mukaan digitaalisen television leviäminen asettaa TV4:n ankaraan kilpailutilanteeseen, kun se aiemmin on ollut Ruotsin ainoa valtakunnallinen kaupallinen kanava. Joanson pitää myös hallituksen päätöstä laskea TV4:ltä perittyä toimilupamaksua merkkinä taloudellisen tilanteen heikentymisestä.

Joansonin mielestä Bonnier maksoi kovat rahat hallinnasta kanavassa, jossa sillä käytännössä jo oli valta ja jonka arvo on laskemassa. Siten sen mahdollisuudet kilpailla sanomalehtimarkkinoilla ovat heikenneet, kun taas Schibstedillä jäi varoja säästöön.

Bonnier ja ruotsalainen sijoitusyhtiö Proventus ovat ostamassa Alma Medialta MTV3:n sekä sen omistuksen Ruotsin TV4:ssä. Bonnier ja Proventus olivat jo aiemmin lisänneet omistustaan TV4:ssä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.