Mainos

Scanfil kasvatti henkilöstöä, tulosta ja liikevaihtoa

Scanfil kertoo suunnittelevansa lisäosingon jakamista.

Elektroniikan sopimusvalmistaja Scanfil kasvatti henkilöstöään, liikevaihtoaan ja tulostaan tuntuvasti tammi-syyskuussa, vaikka julkisuudessa yhtiö on ollut lähinnä Tampereen tehtaan lopettamiseen johtaneiden yt-neuvotteluiden ja Paimion tehtaan myynnin vuoksi.

Scanfilin henkilöstön määrä nousi keskimäärin 2094 työntekijään, kun vuosi sitten vastaavana aikana yhtiö työllisti 1442 ihmistä. Yli puolet yhtiön henkilökunnasta työskenteli syyskuun lopussa ulkomailla.

Yhtiön osavuosikatsauksen mukaan kilpailutilanne on muuttunut ratkaisevasti kahden vuoden aikana, kun elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistuksen kysyntä on siirtynyt tai on siirtymässä halvan kustannustason maihin. Sopimusvalmistajien suurimmat tehtaat on sijoitettu Aasiaan ja uusiin EU-maihin.

Scanfilin liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa lähes viidenneksellä 230 miljoonaan euroon. Tulos rahoituserien jälkeen paisui yli 20 prosenttia 20,5 miljoonaan euroon. Yhtiö aikoo pitää torstaina ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa käsitellään 0,10 euron lisäosingon jakamista osaketta kohti viime vuodelta. Keväällä Scanfil jakoi jo 0,11 euron osakekohtaisen osingon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.