Scampinpyrstökääryleet ja seesamimajoneesi

  • kevätkäärylelehtiä
  • 8–12 scampinpyrstöä
  • 2 porkkanaa
  • 1 purjo
  • 2 kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • soijaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • rypsiöljyä friteeraukseen

Kuori ja pilko porkkanat julienneiksi eli tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Huuhtele ja leikkaa purjo renkaiksi. Hienonna kevät -ja valkosipulit. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja mausta oman maun mukaan soijalla, suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Laita kaikkiin kääryleisiin täytettä siten, että jokaiseen tulee yksi scampinpyrstö. Kääri pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuumenna rypsiöljy kattilassa noin 160 asteiseksi ja friteeraa kääryleet kullanruskeiksi.

Seesamimajoneesi

  • 1 keltuainen
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 ½ – 3 dl öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl murskattuja ja paahdettuja seesaminsiemeniä

Yhdistä ensin keltuainen, sinappi, suola ja pippuri. Kaada öljy joukkoon nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi etikka. Paahda seesaminsiemenet pannulla ja murskaa ne morttelissa. Sekoita siemenet majoneesiin.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat